Breaking News

Youth Guarantee: Πρόγραμμα για την Καταπολέμηση της Ανεργίας στους Νέους


Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου υλοποιεί το πρόγραμμα με τίτλο Youth Guarantee to ACTIVate and Empower YOUTH in Cyprus: An integrated communications campaign – “ACTIVE YOUTH”, με στόχο να ενημερώσει τους νέους για τα σχέδια εργοδότησης, κατάρτισης κι εκπαίδευσης που παρέχονται στην Κύπρο. Το Πρόγραμμα τρέχει στο πλαίσιο υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Σύστασης «Εγγύηση για τη Νεολαία». Απώτερος σκοπός του Προγράμματος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των νέων που εγγράφονται στις Δημόσιες Υπηρεσίες Απασχόλησης, να τους παρέχει τη δυνατότητα να αναζητήσουν ευκαιρίες απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, εκμεταλλευόμενοι τα υφιστάμενα σχέδια Youth Guarantee και φυσικά, να μειωθεί η ανεργία στις νεαρές ηλικίες. Το πρόγραμμα “Active Youth”, μέσα από μια μεγάλη εκστρατεία επικοινωνίας, καθώς και μέσα από την εξειδικευμένη ιστοσελίδα του προγράμματος (www.youthguarantee.org.cy), έχει δομηθεί ειδικά ώστε να παρέχει αναλυτική πληροφόρηση προς τους νέους σχετικά με θέματα εργοδότησης και απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα του Προγράμματος περιέχονται αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για το “Active Youth” και παρουσιάζονται συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία κι απαραίτητα έντυπα για κάθε σχέδιο Απασχόλησης, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που προκηρύσσεται από το Υπουργείο  Εργασίας, την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ), το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, όπως και από όλους τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς. Είναι σημαντικό να γίνει σαφές προς τους νέους ανθρώπους, πως μπορούν είτε να συμμετέχουν σε αυτά τα Προγράμματα με σκοπό να βρουν εργασία που να ανταποκρίνεται στην εκπαίδευσή τους, τις δεξιότητες και την πείρα τους είτε να αποκτήσουν την εκπαίδευση, τις δεξιότητες και την πείρα που απαιτούνται ώστε να βρουν εργασία στο άμεσο μέλλον μέσω μαθητείας, άσκησης ή συνεχούς επιμόρφωσης.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου με συγχρηματοδότηση από την Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Προγράμματος: www.youthguarantee.org.cy

Πηγή:


Κύριες Ειδήσεις





Translate »