Breaking News

American University of Cyprus: Υπέγραψε μνημόνιο συναντίληψης με το CASS EUROPEAN INSTITUTE OF MANAGEMENT STUDIES (CASS Europe)


Συμφωνία αμοιβαίας ανταλλαγής φοιτητών, καθηγητών και έρευνας μεταξύ του AMERICAN UNIVERSITY OF CYPRUS (AUCY) και του CASS EUROPEAN INSTITUTE OF MANAGEMENT STUDIES (CASS Europe)

 

Μία πολύ σημαντική συμφωνία με θετικές προεκτάσεις για την Κύπρο, την Λάρνακα και βεβαίως τους φοιτητές του υπέγραψε το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο Κύπρου (AUCY). Πιο συγκεκριμένα, στις 11 Φεβρουάριου 2021, το AUCY υπέγραψε συμφωνία αμοιβαίας ανταλλαγής φοιτητών, ακαδημαϊκού προσωπικού και έρευνας και κανοτομίας με το CASS EUROPEAN INSTITUTE OF MANAGEMENT STUDIES (CASS Europe), ένα από τα πιο ευπόληπτα ιδρύματα του είδους του της Ευρώπης που εξειδικεύεται στο τομέα των οικονομικών και διοίκησης.

 

Το CASS Europe είναι ένα καινοτόμο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με παγκόσμια ακαδημαϊκή πανεπιστημιούπολη στο Παρίσι και εκτελεστικό κέντρο ανάπτυξης στις Βρυξέλλες. Το CASS Europe είναι διαπιστευμένο και εγγεγραμμένο στην Ακαδημία του Παρισιού του Γαλλικού Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας ως ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Etablissement privé d’enseignement supérieur libre) το οποίο είναι νομικά εξουσιοδοτημένο να παρέχει υψηλότερη εκπαίδευση στο τμήμα οικονομικών και διοίκησης και σε άλλους συμφύεις τομείς που οδηγούν σε επίπεδο Bachelor, Master και Doctoral (PhD) που απονέμεται από το Ίδρυμα. Η πρωτοβουλία προήλθε από συνεννόηση μεταξύ της Σχολής Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του AUCY και του αντίστοιχου Τμήματος CASS Europe.

 

Ο σκοπός του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών και καθηγητών και μεταξύ άλλων η δημιουργία και ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών με στόχο την περαιτέρω κινητικότητα των σπουδαστών και ακαδημαϊκού προσωπικού, την δημιουργία κοινών τίτλων πτυχίων. Θα γίνεται ανταλλαγή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών χωρίς εκατέρωθεν επιβάρυνση με δίδακτρα. Οι φοιτητές του προγράμματος θα παρακολουθούν και θα παίρνουν μαθήματα στο πανεπιστήμιο υποδοχής με συγκεκριμένες διδακτικές μονάδες οι οποίες θα αναγνωρίζονται εκατέρωθεν.

 

Τα δύο ιδρύματα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο θα δώσει τα εφόδια στους απόφοιτούς του να ξεχωρίσουν στο σημερινό παγκόσμιο ανταγωνιστικό επαγγελματικό περιβάλλον.

Στόχος του προπτυχιακού προγράμματος  και της μεταπτυχιακής συνεργασίας είναι η μεγιστοποίηση της μάθησης και της πρακτικής εμπειρίας των φοιτητών, μέσα από ακαδημαϊκές σπουδές στο AUCY και στο Cass, κατά τη διάρκεια των οποίων θα συμμετάσχουν σε επαγγελματική εκπαίδευση μέσω workshops και θα αποκτήσουν πλούσιες εμπειρίες πρακτικής άσκησης. Το διεθνές πρόγραμμα θα προσφέρει έτσι στους υποψηφίους την ευκαιρία να αποκτήσουν δύο πανεπιστημιακά πτυχία, το πτυχίο (BSc) στο AUCY και το πτυχίο (BSc) του Cass Business School Europe.

Σχολιάζοντας τη νέα αυτή κοινή πρωτοβουλία, εκ των Διευθύνων Συμβούλων του AUCY, κ. Χρίστος Καράς, χαρακτήρισε τη συνεργασία με το Cass Business School Europe, μιας από τις κορυφαίες Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων στον Ευρώπη, ως ορόσημο στην ιστορία του Πανεπιστημίου, και αποτέλεσμα των διεθνών δράσεων του AUCY. «Η συνεργασία με το CASS Europe αντικατοπτρίζει το πνέυμα και την το στρατηγική ανάπτυξης σχέσεων με πανεπιστήμια διεθνούς εμβέλειας και κύρους.

Είναι επίσης ενδεικτικό της εστίασής μας στην ενεργή προώθηση της διασυνοριακής εκπαίδευσης», συνέχισε. «Αποδεικνύει ότι το AUCY είναι αφοσιωμένο στη διεθνοποίηση και είναι Σχολή για επιτυχημένους επαγγελματίες και όχι μόνο άριστους φοιτητές», συνέχισε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτό σηματοδοτεί πρωτοβουλία που προσφέρει στο πανεπιστήμιο έναν ευρωπαϊκό εταίρο και ένα διεθνή οργανισμό.

Όσον αφορά στα οφέλη που προσφέρει στους φοιτητές, ο κ Καράς υπογράμμισε τα εξής: «Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει μια νέα, συναρπαστική ευκαιρία για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές μέχρι και το διδακτορικό επίπεδο που επιθυμούν να ακολουθήσουν καριέρα σε επαγγέλματα της οικονομικής βιομηχανίας και διοίκησης επιχειρήσεων όπου προετοιμάζονται ώστε να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ηγετικές θέσεις στον τομέα τους».

 

Το AUCY εδρεύει στη Λάρνακα και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους πρώτους του φοιτητές στο Σεμπτέβριο σε έναν όμορφο ανακαινισμένο χώρο. Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών αλλά και το πανεπιστήμιο μπορείτε να επικοινωνείτε στο www.aucy.com.cy

 

May be an image of 1 person and text that says "ACBSP ACCREDITED ASIC ACCREDITED ANNOUNCEMENT Memorandum of Agreement (MoA) between CASS European Institute of Management Studies (CASS Europe) & The American University of Cyprus (AUCY) CASS Europe AMERICAN UNIVERSITY OF CYPRUS HTTPS://CASS.EDU.EU CASS.EDU.EU HTTP://AUCY.COM.CY"



Κύριες Ειδήσεις





Translate »