Aυτές είναι οι τρεις πανεπιστημιακές σχολές που λειτουργήσουν στην ανάπτυξη μαρίνας και λιμανιού


H πόλη μας τις τελευταίες 2 εβδομάδες κινείται γύρω από τις ανακοινώσεις της μεγάλης επένδυσης λιμανιού – μαρίνας, μιας επένδυσης η οποία θα αλλάξει ριζικά την ταυτότητα της πόλης μας.

 

Μπορεί η πόλη  μας να ήταν η πρώτη πολή που είχε μαρίνα όμως λίγο η ολιγόρία , λίγο οι ερασιτεχνισμοί αλλά και η αδιαφορία των μεγάλων οικονομικών παραγόντων της πόλης, την άφησαν θεατή μπροστά στις ανάλογες αναπτύξεις τόσο στη Λεμεσό όσο και στην Αγία Νάπα.

Παρόλα αυτά πλέον η πόλη μας παίρνει τη σειρά της και με καπετάνιους τους Ισραηλίτες  επενδυτές βάζει μπρος για τη Νέα Λάρνακα, τη Λάρνακα που ονειρευτήκαμε, τη Λάρνακα που θα χτίσει τη δική της ταυτότητα λαμβάνοντας υπόψη τα όσα λάθη έγιναν σε άλλες πόλεις κατα τις περιόδους που αναπτύχθηκαν.  Η Kition Ocean Holdings με βάσει το τι είδαμε και χθες στην επίσημη παρουσίαση του έργου κινείται σε μια πολύ διαφορετική βάση, σε σχέση με τα όσα βλέπουμε σε παρόμοια έργα, κινείται η κοινοπραξία.

Τρία πανεπιστήμια εντός του έργου

Χαρακτηριστικό των όσων αναφέραμε πιο πάνω είναι ότι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του project που δεν είδαμε σε άλλες ανάλογες επενδύσεις του τόπου, είναι το εκπαιδευτικό και ειδικότερα η ανάπτυξη τριών πανεπιστημίων, μεταξύ της μαρίνας και του λιμανιού.

Πρόκειται για ξενοδοχειακή σχολή, η οποία σκοπεύει να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή διευθυντικών στελεχών ξενοδοχείων (κατά το πιθανότερο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με ελβετική πανεπιστημιακή σχολή), για ιατρική σχολή που θα λειτουργεί παράλληλα με νοσοκομειακή μονάδα (κατά το πιθανότερο σε συνεργασία με νοσοκομεία του Ισραήλ) και πανεπιστήμιο περιβάλλοντος και ενέργειας.

Οι επενδυτές στη χθεσινή τους παρουσίαση έδειξαν σε όλους το σεβασμό τους για την πόλη μας και εστιάζοντας στα δυνατά της σημεία αλλά και το χαρακτήρα της, ενώ παράλληλα έδωσαν την υπόσχεση ότι θα δώσουν πίσω στον δημότη της πόλης την περιοχή που στερήθηκε για δεκαετίες.

Δείτε πιο κάτω το έργο σε φωτογραφίες



Κύριες Ειδήσεις





Translate »