Breaking News

Συνάντηση Βύρα και Υπουργού Ενέργειας Γ. Παπαναστασίου για αξιοποίηση του χώρου των πρώην Διυλιστηρίων


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου  και Βιομηχανίας κ.Γιώργο Παπαναστασίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Υπουργού, παρευρίσκονταν επίσης  εκ μέρους του Δήμου Λάρνακας, ο Δημοτικός Γραμματέας και η Δημοτική Μηχανικός.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τα δύο θέματα:

  • η μετακίνηση του Χημείο που λειτουργεί εντός του χώρου των πρώην Διυλιστηρίων, κάτι που αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την ολική εξυγίανση του εδάφους,
  • η αξιοποίηση του κτιρίου των πρώην Διυλιστηρίων και κτιρίων της ΚΕΤΑΠ, για σκοπούς δημιουργίας Ιατρικής Σχολής.

Ο Υπουργός σε σχέση με την μετακίνηση του Χημείου, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι έχει ήδη ληφθεί απόφαση για κλείσιμό του, δεδομένου ότι οι δραστηριότητες του μπορούν να καλυφθούν από τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης ανάφερε ότι, ακολουθούνται διαδικασίες και σύντομα το θέμα θα έχει οριστική κατάληξη.

Σε σχέση με την αξιοποίηση του κτιρίου των πρώην Διυλιστηρίων και κτιρίων της ΚΕΤΑΠ, ο Υπουργός ανάφερε ότι προσωπικά ο ίδιος συμφωνεί με την πρόταση του Δήμου Λάρνακας και θεωρεί ότι τέτοια χρήση είναι ιδιαίτερα θετική με πολλά οφέλη.  Λόγω αρμοδιότητας το θέμα αυτό εμπίπτει στους χειρισμού του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο Δήμος Λάρνακας μετά την ενημέρωση αυτή, ετοιμάζει σχετική πρόταση προς το Υπουργείο Οικονομικών και σύντομα θα ζητηθεί συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας εκ μέρους και των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζει τις ευχαριστίες τους προς τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου  και Βιομηχανίας και τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, για την άμεση ανταπόκριση και επίλυση θεμάτων, που αφορούν την Λάρνακα, καθώς και για το καλό πνεύμα συνεργασίας που υπάρχει.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »