Breaking News

Βύρας για επένδυση λιμανιού – μαρίνας: η ανάδοχος εταιρεία, δεν παραβιάζει καμία πρόνοια του συμβολαίου, ούτε έχει ζητήσει οποιαδήποτε παράταση, για την υλοποίηση του έργου».


Πηγή: stockwatch.com.cy

Αυστηρό μήνυμα στέλνει ο δήμαρχος της Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, σε σχέση με τις σκιές που αφήνονται αναφορικά με την υλοποίηση της ανάπτυξη της μαρίνας και του λιμανιού της Λάρνακας.

Σε δηλώσεις στη StockWatch, σχολιάζει τις φήμες που θέλουν την εταιρεία να καθυστερεί αδικαιολόγητα τα κατασκευαστικά έργα υποδομών.

Ο κ. Βύρας τονίζει ότι «η ανάδοχος εταιρεία Kition Ocean Holdings, δεν παραβιάζει καμία πρόνοια του συμβολαίου, ούτε έχει ζητήσει οποιαδήποτε παράταση, για την υλοποίηση του έργου».

Ταυτόχρονα, συστήνει προσοχή σε ότι αφορά τα όσα ακούγονται, σημειώνοντας το ενδεχόμενο να «προκληθούν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν».

Όπως υπογράμμισε, «το υπουργείο Μεταφορών που ελέγχει το έργο, δεν ενημέρωσε για οποιαδήποτε παραβίαση του συμβολαίου».

Ο κ. Βύρας, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία Kition Ocean Holdings «έχει καταθέσει όλες τις πολεοδομικές άδειες και μεγάλο αριθμό οικοδομικών αδειών για την πρώτη φάση του έργου και εμείς ως δήμος προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στην έκδοση αδειών».

 

 

«Αδικαιολόγητα» τα όσα λέγονται

Ο διευθύνων σύμβουλος της Kition Ocean Holdings, Πάνος Αλεξάνδρου, σε δηλώσεις στη StockWatch, χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις φήμες περί καθυστερήσεων.

Εξήγησε ότι «τα κατασκευαστικά έργα προσκρούουν σε τεχνικά προβλήματα τα οποία είναι αναμενόμενα σε μεγάλες επενδύσεις αυτής της εμβέλειας, τα οποία χρειάζονται το χρόνο τους μέχρι να επιλυθούν».

Ο κ. Αλεξάνδρου, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της αποβάθρας, εξηγώντας ότι «ενώ ο σχεδιασμός αφορούσε αντικατάσταση του 60% των υπόγειων σιδερένιων στηριγμάτων, οι μηχανικοί εισηγήθηκαν να αντικατασταθεί και το υπόλοιπο 40%, καθώς θα καταστραφεί σε μερικά χρόνια».

Αναφέρθηκε ακόμα, στο κτήριο του Ναυτικού Ομίλου για το οποίο οι μηχανικοί ζήτησαν στατική μελέτη.

Ο κ. Αλεξάνδρου, διαμήνυσε παράλληλα, ότι όσοι επικαλούνται το project για να προωθήσουν τις επενδύσεις τους θα πρέπει να στηρίζουν και να αναφέρονται θετικά στο έργο και όχι να αφήνουν σκιές για την υλοποίησή του.

 

 

Ξεκινούν βαριά έργα υποδομής το νέο χρόνο

Ο κ. Αλεξάνδρου αναφέρθηκε επίσης, στα έργα που θα ξεκινήσουν τους πρώτους μήνες του 2024, όπως είναι ο τερματικός σταθμός επιβατών, το κτήριο με τα γραφεία του λιμανιού, το γιοτ κλαμπ και παράλληλα οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, ο σταθμός αποχετεύσεων και ο χώρος στάθμευσης.

«Θα προωθήσουμε επίσης, την ανέγερση κάποιων εμπορικών κτηρίων με στόχο να κινηθεί το παζάρι στη Λάρνακα», είπε, σημειώνοντας ότι ο όγκος εργασιών που έχει ολοκληρωθεί είναι πολλαπλάσιος σε σχέση με τη δουλειά που εκτελέστηκε στο ίδιο χρονικό διάστημα, σε άλλα έργα ανάλογης εμβέλειας.

Τα συμβόλαια του έργου ανάπλασης της μαρίνας και του λιμανιού Λάρνακας υπογράφηκαν στις 4 Δεκεμβρίου 2020 από τον προηγούμενο υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο και εκ μέρους της κοινοπραξίας Eldeman Holding BV και Alexandrou Corporate Services Ltd, τον εκτελεστικό διευθυντή της αναδόχου εταιρείας Kition Ocean Holdings Ltd Πάνο Αλεξάνδρου.

Η εκτέλεση του έργου θα γίνει σε τέσσερις φάσεις σε χρονική διάρκεια 15 ετών.

Της Ηρώς Ευθυμίου


Κύριες Ειδήσεις





Translate »