Breaking News

Σε θειτκό κλιμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Δήμου και Υπουργείου για το θέμα της Πανεπιστημιακής σχολής


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019, συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού στην παρουσία του Υπουργού κ. Κώστα Χαμπιαούρη, του Διευθυντής Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πέτρου Δημητρίου, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Τάσου Χριστοφίδη, του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και άλλων Αρμόδιων Υπηρεσιακών με θέμα την προώθηση του θέματος της δημιουργίας Σχολής «Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας» του Πανεπιστημίου Κύπρου, στη Λάρνακα.

 

 

Η συνάντηση κρίθηκε άκρως σημαντική για το Δήμο Λάρνακας καθότι ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας επαναεπιβεβαίωσε τη δέσμευση του Προέδρου για τη δημιουργία και λειτουργία της Σχολής στη Λάρνακα, ανεξαρτήτως του ύψους της απαιτουμένης  δαπάνης. Σημειώνεται ότι ο 10ετης προϋπολογισμός για τη δημιουργία της Σχόλης, που παραμένει περίπου ο ίδιος ανεξαρτήτως από την τελική επιλογής του  χώρου όπου θα στεγαστεί, θα ενταχθεί στους προϋπολογισμούς του κράτους.

Επίσης, κατά την συνάντηση έχουν καθοριστεί και τα επόμενα βήματα για τη δημιουργία της Σχολής που είναι:

  1. η υποβολή αναλυτικών προτάσεων σχετικά με τις δυο τοποθεσίες που προτείνει ο Δήμος Λάρνακας για ανέγερσης των εγκαταστάσεων της Σχολής ούτως ώστε να γίνει η τελική επιλογή του κατάλληλης τοποθεσίας.
  2. μετά την τελική επιλογή τοποθεσίας θα ετοιμαστεί αναλυτικός προϋπολογισμός ώστε να σταλεί στα αρμόδια Υπουργεία και Κυβερνητικά Τμήματα για σχετική μελέτη και έγκριση.
  3. το θέμα έγκρισης της δημιουργίας της Σχολής, βρίσκεται στην Γενική Εισαγγελία για νομοτεχνική μελέτη και σύντομα θα προωθηθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για σχετική έγκριση.
  4. βασική προϋπόθεση είναι η Βουλή των Αντιπροσώπων να εγκρίνει την παροχή αγγλόφωνων διπλωματών προπτυχιακού επιπέδου, ούτως ώστε να μπορέσει η Σχολή να λειτουργήσει σε αυτά τα πλαίσια.

Συνοψίζοντας, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, Υπουργείο, Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Κύπρου και Δήμος Λάρνακας θα προχωρήσουν σε όλα τα απαιτούμενα βήματα ώστε να καταστεί πραγματικότητα η υλοποίηση της Σχολής «Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας» στη Λάρνακα.

 

 

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »