Πρώτο πρόγραμμα σπουδών του ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα


Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Τα επόμενα βήματα προς τη διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και του Δήμου Λάρνακας, ανακοίνωσαν σήμερα ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας, στο πλαίσιο κοινής διάσκεψης Τύπου που παραχώρησαν στον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού, στη Λάρνακα.

 

Μιλώντας στη διάσκεψη Τύπου, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο κοινό ενδιαφέρον «για εξεύρεση τρόπου παράλληλης προσφοράς μεταπτυχιακών προγραμμάτων που ήδη προσφέρονται στη Λεμεσό και στη Λάρνακα, ερευνητική και άλλης μορφής συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο αριστείας CMMI, προσφορά προγραμμάτων δια βίου μάθησης και έναρξη συζήτησης για μελλοντική δημιουργία νέων προγραμμάτων σπουδών και ερευνητικών ή/και ακαδημαϊκών οντοτήτων του ΤΕΠΑΚ στην πόλη της Λάρνακας».

 

«Σήμερα κάνουμε το επόμενο βήμα σε αυτή την μεταξύ μας συνεργασία, προχωρούμε με την ανακοίνωση της προσφοράς από τον Σεπτέμβρη του 2022 του πρώτου προγράμματος σπουδών του ΤΕΠΑΚ στην πόλη της Λάρνακας, του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc στα Ναυτιλιακά και Χρηματοοικονομικά», επεσήμανε ο Παναγιώτης Ζαφείρης.

 

«Το πρόγραμμα, το οποίο προσφέρεται ήδη με μεγάλη επιτυχία στη Λεμεσό», πρόσθεσε ο Πρύτανης, «θα προσφερθεί παράλληλα και στη Λάρνακα, διευκολύνοντας ενδιαφερόμενους φοιτητές και φοιτήτριες της επαρχίας Λάρνακας καθώς και των επαρχιών Λευκωσίας και ελεύθερης Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε αυτόν εδώ τον όμορφο χώρο τον οποίο μας παραχώρησε ο Δήμος και τον οποίον θα διαμορφώσουμε κατάλληλα, για να διασφαλίσουμε ένα ποιοτικό περιβάλλον μάθησης».

 

Ανέφερε περαιτέρω πως «ξεκινούμε, επίσης, μαζί με τον Δήμο Λάρνακας, μια προσπάθεια για εξασφάλιση αριθμού υποτροφιών για το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών σε συνεργασία με τοπικούς παράγοντες και επιχειρήσεις που επιθυμούν να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια μας», επισημαίνοντας πως «στόχος μας είναι να ακολουθήσει η προσφορά στη Λάρνακα και άλλων μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του ΤΕΠΑΚ με παρόμοιο τρόπο προσφοράς».

 

Ταυτόχρονα, συνέχισε, «έχουμε συμφωνήσει στη δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας για την προώθηση των κοινών δράσεων που θα ξεκινήσουν άμεσα όπως τα προγράμματα δια βίου μάθησης που ανέφερα που θα περιλαμβάνει σεμινάρια, διαλέξεις και εργαστήρια σύντομης διάρκειας σε αντικείμενα αιχμής και επαγγελματικού ενδιαφέροντος, αλλά και τη συζήτηση προοπτικών δημιουργίας νέων προγραμμάτων και ερευνητικών ή/και ακαδημαϊκών οντοτήτων του ΤΕΠΑΚ στην πόλη της Λάρνακας».

 

«Η ομάδα εργασίας, στην οποία θα συμμετέχουν ακαδημαϊκά και διοικητικά στελέχη του Πανεπιστημίου και του Δήμου, θα μελετήσει όλα τα θέματα που σχετίζονται και με τις προοπτικές λειτουργίας μιας ακαδημαϊκή Σχολής στην πόλη της Λάρνακας. Από τις πρώτες επαφές που έχουμε κάνει φαίνεται ότι υπάρχουν ευκαιρίες και είναι σημαντικό ότι υπάρχει βούληση και από τις δυο πλευρές για την αξιοποίηση τους», κατέληξε ο Καθηγητής Ζαφείρης.

 

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λάρνακας, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά του «προς το Συμβούλιο, τη Σύγκλητο και ιδιαίτερα στον φίλο Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ Παναγιώτη Ζαφείρη, γιατί διέπονται από μια προοδευτική αντίληψη με ένα ευρύ όραμα και εξωστρεφή χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να οδηγούν το ΤΕΠΑΚ σε μια συνεχή δημιουργική πορεία ανάπτυξης και καταξίωσής του τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς».

 

«Η ανεξάντλητη ακαδημαϊκή γνώση και εμπειρία του υποβόηθα την πατρίδα μας στο μέγιστο βαθμό», σημείωσε ο κ. Ανδρέας Βύρας.

 

Επεσήμανε, επίσης, πως «η συνεργασία όπως έχει αναπτυχθεί στους τομείς που ανάφερε ο  Πρύτανης, είναι κάτι άκρως σημαντικό για τη Λάρνακα. Επικεντρώνομαι στο τρίτο σημείο που αφορά στη δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας για την προώθηση κοινών δράσεων αλλά και τη συζήτηση προοπτικών δημιουργίας νέων προγραμμάτων και ερευνητικών ή/και ακαδημαϊκών οντοτήτων του ΤΕΠΑΚ στην πόλη της Λάρνακας», κατέληξε ο Δήμαρχος.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »