Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο για τις Πανεπιστημιακές Σχολές – Δηλώσεις Βύρα


Πραγματοποήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο η συνάντηση μεταξύ Δήμου Λάρνακας, Κυβέρνησης και Πανεπιστημίου Κύπρου για το θέμα της δημιουργίας πανεπιστημιακών σχολών στην πόλη μας.

 

Ακολουθούν αυτούσιες οι δηλώσεις του κ. Βύρα μετά τη συνάντηση

Πριν από λίγο και με πρωτοβουλία της Προεδρίας της Δημοκρατίας και συγκεκριμένα του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου Πέτρου Δημητρίου και του Γραμματέα του Υπουργικού Θεοδοση Τσιόλα, έγινε συνάντηση στην παρουσία των εκπροσώπων του Δήμου και του Πανεπιστημίου Κύπρου για την δημιουργία της σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας.

Αυτό που εξετάστηκε στην συνάντηση είναι η τοποθεσία που θα δημιουργηθεί η σχολή στη Λάρνακα.

Αποφασίστηκε ότι σε κοινή επιτροπή του Δήμου και του Πανεπιστημίου Κύπρου θα εξεταστούν διάφοροι χώροι πέρα από την στέγη του Αγίου Χαράλαμπους (παλιό λεπροκομείο) όπως το παλιό αεροδρόμιο, αλλά η επιτροπή αυτή θα εξετάσει και την συνεργασία σε κτιριακές εγκαταστάσεις της σχολής και του CMMI (του Κέντρου Αριστείας που κέρδισε χρηματοδότηση ο Δήμος 30 εκ από την ΕΕ).

Όταν θα εξεταστούν οι διάφορες επιλογές και το κόστος που χρειάζεται, θα ξαναγίνει συνάντηση στο προεδρικό για τελικές αποφάσεις #Λάρνακα@Andreas Vyras



Κύριες Ειδήσεις





Translate »