Νηπιαγωγεία: Αντιδράσεις για πρωτόκολλο-Τι γίνεται με δίδακτρα


“Πολλά νηπιαγωγεία σκέφτονται να μην ανοίξουν”

Έντονες αντιδράσεις έφερε το πρωτόκολλο για τη λειτουργία των νηπιαγωγείων από τις 9 Ιουνίου που επαναλειτουργούν, με μερικά ιδιωτικά νηπιαγωγεία να αποφασίζουν να μην επανέλθουν, καθώς τα έως τώρα δεδομένα δεν τους το επιτρέπουν.

Όπως δήλωσε στην Offsite, η πρόεδρος των Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων, Λαύρα Ηρακλέους, πολλά ιδιωτικά νηπιαγωγεία αποφάσισαν να μην λειτουργήσουν λόγω των οδηγιών του πρωτοκόλλου. “Κάποιοι βλέπουν ότι θα υπάρχει μείωση των εργασιών τους στο 50%, με βάση τα πρωτόκολλα που δόθηκαν. Υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό των παιδιών σε κάθε τάξη έτσι μειώνεται και η δουλειά. Θα πρέπει να πληρωθούν οι μισθοί του προσωπικού, τα ενοίκια και όλα τα έξοδα του κάθε νηπιαγωγείου, αλλά παράλληλα θα έχουμε μειωμένα έσοδα και χωρίς τα δίδακτρα του Ιουνίου γιατί θα συμπληρωθούν από το ποσό που πληρώθηκε τον Μάρτιο. Γι’αυτό το λόγο πολλά νηπιαγωγεία σκέφτονται να μην ανοίξουν, δεν τους συμφέρει να ανοίξουν, να έχουν λίγα παιδιά και να πρέπει να πληρώσουν κανονικά όλο το προσωπικό τους”.

Δίδακτρα 

Αναφορικά με τα δίδακτρα το κάθε νηπιαγωγείο θα ακολουθήσει τη δική του πολιτική. “Το κάθε νηπιαγωγείο θα αποφασίσει μόνο του πως θα τα διαμορφώσει. Μερικοί λένε ότι δεν πρέπει να ζητήσουν δίδακτρα, άλλοι θα ζητήσουν γιατί θα τελειώσουν τα μέτρα και δεν θα υπάρχει στήριξη από το κράτος, άλλοι θα ζητήσουν τα μισά δίδακτρα και υπάρχουν και περιπτώσεις που θα υπολογιστούν ανάλογα με τα δίδακτρα του Μαρτίου που πληρώθηκαν ήδη. Δεν μπορεί να παρθεί μια κοινή γραμμή”.  

Σε ποια παιδιά θα δοθεί προτεραιότητα

Όπως ανέφερε η κ. Ηρακλέους λόγω των περιορισμών στα άτομα υπάρχουν νηπιαγωγεία που δε θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν όλα τα παιδιά. Κατά την άποψη μου προτεραιότητα έχουν τα μεγάλα παιδιά γιατί έχουν άλλες δεξιότητες και μπορούν να καταλάβουν πιο εύκολα τους κανόνες. Είναι και πιο δίκαιο για τα παιδιά της προδημοτικής να ολοκληρώσουν αυτόν τον κύκλο του νηπιαγωγείου πριν να πάνε τον Σεπτέμβριο στο Δημοτικό”.

 

Διαβάστε Επίσης: Ανοίγουν με στήριξη από το κράτος τα νηπιαγωγεία;

 

Τι γίνεται με το φαγητό στα νηπιαγωγεία

“Όπως αναφέρεται στο Πρωτόκολλο για το φαγητό των παιδιών πρέπει να είναι έτοιμο ώστε να μην επεμβαίνουμε εμείς στην προετοιμασία του. Ωστόσο, αυτό δεν είναι εφικτό για όλες τις ηλικίες, σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει βοήθεια σε ένα παιδί 2 ετών. Θα πρέπει να φοράμε μάσκες και γάντια για να τα βοηθάμε” τόνισε η κ. Ηρακλέους.

 

Αλλαγές στα Πρωτόκολλα 

Ερωτηθείς αναφορικά με πιθανές αλλαγές σε σημεία του πρωτοκόλλου η κ. Ηρακλέους είπε “όπως ενημερωθήκαμε δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι στα πρωτόκολλα. Παράλληλα, υπήρξε μια επικοινωνία με την ΟΕΒ για να ενημερωθούμε αναφορικά για το σχέδιο για τις  κοπέλες που δε θα επιστρέψουν στις δουλειές τους”.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »