Η Λουκία, φοιτήτρια του κλάδου Φωτογραφίας, είναι #diplasou και σε συμβουλεύει


Η επιλογή του εκπαιδευτικού ιδρύματος είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επιτυχία του αποφοίτου στην αγορά εργασίας. Ένα αναγνωρισμένο πτυχίο, σε συνδυασμό με τη δημιουργία portfolio και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, είναι τα εχέγγυα που οδηγούν τους αποφοίτους σε μια πετυχημένη καριέρα στο χώρο της Φωτογραφίας.

Εάν αποφασίσεις να γίνεις επαγγελματίας φωτογράφος, τότε θα μάθεις να εξελίσσεσαι και να αξιοποιείς στο μέγιστο βαθμό, τις ανεξερεύνητες δυνατότητες που κρύβεις μέσα σου.

Η Λουκία Ερνάντεζ αποφάσισε ότι θα πραγματοποιήσει το όνειρό της να γίνει επαγγελματίας φωτογράφος και επέλεξε για σπουδές το Alexander College, το οποίο προσφέρει τον πτυχιακό κλάδο Φωτογραφίας, BDes Photography. Η δική της εμπειρία μπορεί να σε βοηθήσει να πάρεις τις δικές σου αποφάσεις λίγο πριν την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

«Θυμάμαι μικρή ακόμα τον εαυτό μου να κρατάω μία κάμερα στο χέρι μου. Αυτό ήταν πάντα κάτι που με χαρακτήριζε. Η Φωτογραφία πάντα πίστευα ότι είναι ένας τρόπος να αποτυπώνονται οι αναμνήσεις μας σε ένα χαρτί. Πολλοί στο άκουσμα ότι σπουδάζω Φωτογραφία, αναγνώρισαν ότι πρόκειται για έναν κλάδο που είχε και θα συνεχίσει να έχει «ζήτηση» στην αγορά εργασίας.

Πολλοί πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν «φωτογράφοι», αγοράζοντας μία κάμερα ή ένα καλό τηλέφωνο. Ο χώρος «απειλείται», από τους μη – επαγγελματίες που απλά ξέρουν να βγάζουν καλές φωτογραφίες. Δεν μπορείς έτσι εύκολα να αποκαλέσεις τον εαυτό σου φωτογράφο. Αυτό το έμαθα μέσα από την εμπειρία των δύο χρόνων μέχρι τώρα στο Alexander College.

Οι σπουδές μου με βοήθησαν να καταλάβω ότι η Φωτογραφία είναι πολλά περισσότερα από μία τέχνη και πίσω από αυτήν κρύβεται σκληρή δουλειά και χρειάζεται πολλή θέληση.  Με την επιλογή μου να σπουδάσω φωτογραφία λοιπόν, έμαθα ότι στο τέλος των σπουδών μου δεν θα πάρω απλά το πτυχίο μου. Όταν θα έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου, θα μπορώ να κρίνω και να κριθώ γιατί απέκτησα το θάρρος και την αυτοπεποίθηση μέσα από τις γνώσεις που πήρα, τις συνεργασίες που έκανα με ανθρώπους που δεν γνώριζα, επαγγελματίες του χώρου, τη συμμετοχή μου σε projects και events μόδας και φωτογραφίας, αποκτώντας έτσι το δικό μου portfolio.

 

Γνώρισα αρκετά καινούρια μέρη αφού το καθετί γύρω σου μπορεί να γίνει το επόμενο «μοντέλο» σου. Ο πειραματισμός είναι ένα βασικό στοιχείο του κλάδου αυτού, αφού έχεις την ευκαιρία να δημιουργείς καινούριες ιδέες, οι οποίες δείχνουν το δικό σου χαρακτήρα μέσα από τις φωτογραφίες σου, διότι ο κάθε φωτογράφος με βάση τις δικές του γνώσεις, το δικό του παρελθόν, έχει στο μυαλό του μια δική του οπτική, την ταυτότητά του, την οποία αντιπροσωπεύουν οι φωτογραφίες του. Οι δικές μου φωτογραφίες, νιώθω ότι είναι το εισιτήριο επιστροφής μου στο παρελθόν και στα όσα έζησα, οι δικές σου?!»

Το κείμενο είναι αναδημοσίευση από το blog του Alexander College, diplasou.com.cy .



Κύριες Ειδήσεις





Translate »