Breaking News

Δρ.Κωστρίκης: Επίσπευση της άρσης του περιοριστικού μέτρου που αφορά τους γάμους


Πηγή: alphanews.live

Επίσπευση της άρσης των περιοριστικών μέτρων που αφορούν τους γάμους και δεξιώσεις, προτείνει ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης, καθηγητής μοριακής ιολογίας στο Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο κος Κωστρίκης, “από τη στιγμή που η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου πάει αρκετά καλά, να άρουν τα μέτρα πιο νωρίς και να μην περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο, μπορούν οι γάμοι να ξεκινήσουν από τον δεκαπενταύγουστο. ”

Πρόκειται για μία εισήγηση που ο ίδιος θα εισηγηθεί στον ΠτΔ.

Ανησυχίες ειδικών για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων

Στο μεταξύ, ο κος Κωστρίκης εξέφρασε την ανησυχία του για τις πτήσεις που δέχονται στα κατεχόμενα από Τουρκία, ωστόσο όπως τους έχουν αναφέρει από το ψευδοκράτος, υπάρχουν οικονομικοί λόγοι.

Ένα άλλον σημείο ανησυχίας από τα κατεχόμενα είναι οι φοιτητές που έρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου όπως είναι φοιτητές από Κεντρική Αφρική και Ιράν. Να αποφεύγεται να περνούν τα οδοφράγματα για ευνόητους λόγους πρόσθεσε ο κος Κωστρίκης.

 

Υπ.Υγείας: Γάμοι και δεξιώσεις αν οι δείκτες το επιτρέψουν

Σύμφωνα με την λειτουργό τύπου του Υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριακού, “η οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου, για την ώρα αυτές είναι οι αλλαγές που έχουμε για σήμερα…Θα εξαρτηθεί αυτό από την επιδημιολογική πορεία που θα καταγράψουμε στην Κύπρο και αν οι δείκτες το επιτρέπουν”

Η κ. Γιώτα Κάπαρη εκ μέρους του Συνδέσμου Πρωτοβουλίας Επαγγελματιών γάμου και δεξιώσεων, ανέφερε πως έχουν ζητήσει να ελευθερωθούν οι ημερομηνίες τα τελευταία δυο Σαββατοκύριακα του Αυγούστου. “Στην συνάντηση μας έχουμε καταθέσει ένα εγχειρίδιο που ενημερώνουμε τις υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους, ότι σαν επαγγελματίες μπορούμε να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία μέσα από μία σειρά μέτρων που μπορούμε να λάβουμε για να βεβαιωθούμε ότι θα λειτουργούν όλα σε λογικά πλαίσια και δεν θα υπάρχει κίνδυνος” δήλωσε η κ. Κάπαρη.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »