Breaking News

Αlexander College: Συνάντηση με Γενικό Ελεγκτή


Με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας Δρ Οδυσσέα Φ. Μιχαηλίδη συναντήθηκε η Ερευνητική Επιτροπή Φοιτητών Νομικής του Alexander College/University of the West of England.

Υπό την καθοδήγηση του Ερευνητικού Κέντρου Alexander Research Centre, η Επιτροπή έθεσε ερωτήματα και έλαβε ευκρινείς απαντήσεις από τον Δρ Μιχαηλίδη για τον έλεγχο της διαφθοράς στις δημόσιες συμβάσεις που συνομολογεί το κράτος ή οργανισμοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα με ιδιώτες. Ο Γενικός Ελεγκτής επεξήγησε τον τρόπο λειτουργίας της Υπηρεσίας και δήλωσε μη ικανοποιημένος από το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις ανατίθενται συμβάσεις χωρίς τους κατάλληλους διαγωνισμούς, διαφάνεια ή «φωτογραφίζεται» στις προδιαγραφές η εταιρεία που κατόπιν θα κερδίσει την προσφορά.

Απαντούσε σε ερώτηση της Επιτροπής που υποδείκνυε ότι διαπιστώνεται ότι  η Κύπρος, με βάση τον πίνακα αξιολόγησης της Ενιαίας Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ανάθεσης σύμβαση με ένα προσφοροδότη μόνο.

Το περιεχόμενο της συνέντευξης του Γενικού Ελεγκτή θα συνδράμει την Επιτροπή στο έργο της να εξετάσει την αποτελεσματικότητα του νόμου, του ελέγχου της εφαρμογής του γύρω από το ζήτημα των δημοσίων συμβάσεων.

Η Επιτροπή αποτελείται από τους φοιτητές Νομικής Λοΐζο Αντωνίου, Αντρέα Προδρόμου, Τζωρτζίνα Medwick και Αντρέα Vulcanescou, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου Κώστα Χριστοδουλίδη και του Ακαδημαϊκού Υπεύθυνου Νικόδημου Λοΐζου.

ελεγχτική υπηρεσία2

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »