Breaking News

Έναρξη του προγράμματος σπουδών στην Οδοντιατρική


Το Συμβούλιο του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.ΠΑ.Ε) της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε την έγκριση του προγράμματος σπουδών στην Οδοντιατρική (Dental Surgery BDS) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, το πρώτο που προσφέρεται στην Κύπρο.

Το πρόγραμμα Οδοντιατρικής ξεκινά τον Σεπτέμβριο και είναι διάρκειας 5 χρόνων,  διδάσκεται στην αγγλική και περιλαμβάνει 5,000 ώρες θεωρητικής και πρακτικής άσκησης ισοδύναμο με 300 ECTS. Η κλινική άσκηση θα πραγματοποιείται στην ιδιόκτητη και πρόσφατα-ανεγερθήσα πρωτοποριακή Οδοντιατρική Κλινική του πανεπιστημίου, στοχεύοντας στην άμεση και απρόσκοπτη σύνδεση της θεωρητικής εκπαίδευσης με τη πρακτική άσκηση. Το πτυχίο Οδοντιατρικής αναγνωρίζεται διεθνώς αφού πληροί τις προδιαγραφές για την άσκηση της οδοντιατρικής (General Dental Practioner) σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απόφαση του ΔΙ.ΠΑ.Ε ήρθε μετά από εξάμηνη αξιολόγηση κατά την διάρκεια της οποίας ο φορέας εξέτασε την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διδακτικού έργου, την διδασκαλία και το διδακτικό προσωπικό, το πρόγραμμα σπουδών και τη διαχείρισή του, το ερευνητικό έργο και συνέργεια του με τη διδασκαλία καθώς και τις υπηρεσίες και την επάρκεια πόρων.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού και ο Κοσμήτωρας της Ιατρικής Σχολής Καθηγητής Γιώργος Πετρίκκος καλωσόρισαν την απόφαση του ΔΙ.ΠΑ.Ε.  Ο κ. Χατζηκυπριανού ανέφερε ότι με την ένταξη του προγράμματος Οδοντιατρικής στην Σχολή Ιατρικής το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου παρέχει σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα καθώς διαθέτει τις πιο ολοκληρωμένες σπουδές στους τομείς της Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Επιστημών Ζωής στην Κύπρο με 22 προγράμματα σπουδών, 10 από τα οποία κατά αποκλειστικότητα.

Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανήκει στον μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό Laureate International Universities που αποτελείται από 70 πανεπιστήμια τα οποία λειτουργούν σε 25 χώρες, με σύνολο 1,000,000 φοιτητές. Με 12.000 φοιτητές Ιατρικής και 220.000 στις Επιστήμες Υγείας σε 37 πανεπιστήμια 17 χωρών, η Laureate International Universities εφαρμόζει παγκοσμίως – και στην Κύπρο – ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μοντέλο με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 22 κέντρα αριστείας του πανεπιστημιακού κολοσσού.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »