Breaking News

Άντρη Τιμοθέου: «Το κοινό μαθαίνει την δουλειά των σπουδαστών και γίνονται επαγγελματικές προτάσεις πριν την αποφοίτηση»


Η Άντρη Τιμοθέου, απόφοιτος του κλάδου BA (Hons) Fashion του UWE Bristol στο Alexander College, μας μιλά για την εμπειρία της και τις ευκαιρίες που τις πρόσφερε ο κλάδος στα τρία χρόνια σπουδών της.

Άντρη αποφοίτησες πριν λίγους μήνες από το Alexander College και συγκεκριμένα ολοκλήρωσες τις σπουδές σου στον κλάδο Μόδας τουUWE Bristol. Πώς θα περιέγραφες τις σπουδές σου και γενικά αυτή την εμπειρία που είχες στο ακαδημαϊκό ίδρυμα;

Το σχέδιο μόδας ήταν ένας κλάδος που πάντα ήθελα να ακολουθήσω, όταν το Alexander College ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί αυτός ο κλάδος είχα πάει αμέσως για εγγραφή και είναι κάτι που δεν έχω μετανιώσει πότε. Απέκτησα γνώσεις, εμπειρίες και κατάλαβα πόσο πολύ πρέπει να δουλεύεις για να γίνεις σχεδιαστής μόδας.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου είχες σπουδαίες συνεργασίες, επαγγελματικές προτάσεις, συμμετείχες σε διαγωνισμούς… Δώσε μας κάποιες πληροφορίες γι’ αυτά.

Κατά την διάρκεια των σπουδών μου, το κολέγιο μας έδωσε την ευκαιρία για μια εβδομάδα να δουλέψουμε κοντά σε σχεδιαστή μόδας όπου και εκεί παρακολούθησα πως δημιουργούνται οι συλλογές, αλλά και πόσο δύσκολο είναι να γίνεις σχεδιαστής μόδας. Συνεργάστηκα επίσης με φωτογράφους οι οποίοι φωτογράφισαν κάποιες από τις συλλογές μου και πήρα μέρος σε Fashion Shows. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ και να δείξω κάποια από τα ρούχα μου στο διαγωνισμό ομορφιάς Star Cyprus 2015 όπου ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Στο δεύτερο έτος έλαβα μέρος μαζί με ακόμα τρείς συμφοιτήτριες στο ”Fashion Show of Young Designers 2015′. Εγώ παρουσίασα τη συλλογή μου που ήταν εμπνευσμένη από τα κυπριακά λευκαρίτικα κεντήματα. Απέσπασα το πρώτο βραβείο και έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψω στην Ιταλία. Ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία!

Ποιο θεωρείς το πιο δυνατό πλεονέκτημα του κλάδου BA Fashion του UWE Bristol στο Alexander College.

Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι πέραν από τις γνώσεις, σου δίνει την ευκαιρία να μάθεις ανθρώπους του χώρου που μπορούν να βοηθήσουν στο μέλλον, σε μια πετυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Επίσης, ακόμα ένα πλεονέκτημα είναι το ότι διοργανώνονται εκθέσεις, αλλά και Fashion Shows, στα οποία το κοινό μπορεί να μάθει την δουλειά των σπουδαστών και να γίνουν επαγγελματικές προτάσεις ακόμα και πριν την αποφοίτηση.

Επαγγελματικά, σε ποια φάση σε πετυχαίνουμε σήμερα;

Επαγγελματικά αυτό το διάστημα κάνω πρακτική/internship στο Student Life Trends σαν αρθρογράφος, γράφοντας άρθρα σχετικά με την μόδα. Το Student Life είναι μια διαδικτυακή  ιστοσελίδα που ασχολείται με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Η πρακτική μου διαρκεί 4 μήνες και είναι για εμένα μια ευχάριστη και δημιουργική εμπειρία, αλλά και κάτι διαφορετικό που δεν πίστευα πως θα έκανα.

Τι θα έλεγες σε κάποιον εάν ήθελες να τον πείσεις να φοιτήσει στον κλάδο Μόδας του UWE Bristol;

Αν πραγματικά αγάπα κάποιος το σχέδιο μόδας και είναι κάτι που θέλει να ακολουθήσει και να δουλέψει στον χώρο αυτόν, τότε μόνο να ακολουθήσει αυτές τις σπουδές. Είναι ένας κλάδος πολύ ενδιαφέρον που προσφέρει πολλές γνώσεις, αλλά και ευκαιρίες!

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τα προγράμματα σπουδών του Alexander College επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »