Breaking News

Lidl: Concept Νέας Γενιάς από τον Μάρτιο


Νέο environmental branding concept με το κατάστημα στο Μενεού

Το πρώτο κατάστημα Νέας Γενιάς ανοίγει τις πόρτες του στην περιοχή Μενεού, τον Μάρτιο του 2017. Σε δηλώσεις του στο InBusinessnews.com, ο πρόεδρος Διοίκησης Lidl Hellas – Cyprus Ιάκωβος Ανδρεανίδης, τόνισε ότι το κατάστημα θα είναι εντελώς καινούργιο, καθώς δεν προϋπήρχε στην περιοχή Μενεού άλλο.

Πρόκειται για ένα νέο environmental branding concept, «μια πιο ελκυστική και μοντέρνα αρχιτεκτονική, η οποία θα χαρίσει στους καταναλωτές μια ευχάριστη και άνετη εμπειρία αγορών».

Περιγράφοντας το concept του καταστήματος Νέας Γενιάς, το οποίο, να σημειωθεί ότι λειτουργεί ήδη στην Ελλάδα, είπε: «Ο νέος χρωματικός συνδυασμός του λευκού και του γκρι, συνοδευόμενος από ένα δρύινο χρώμα, αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία εναλλάσσονται οι φωτογραφικές αποτυπώσεις προϊόντων, τα χειρόγραφα σχέδια και μηνύματα, οι τρισδιάστατοι τίτλοι κατηγοριοποίησης των προϊόντων και οι επιγραφές. Ένα σύστημα γραφικών περιμετρικά του καταστήματος διαχωρίζει με ρυθμικό και γεωμετρικό τρόπο τον χώρο, αναπτύσσοντας ένα αφήγημα με πρωταγωνιστές τα ίδια τα προϊόντα που διατίθενται στο κατάστημα». Επίσης, ο χώρος πώλησης αναβαθμίζεται οπτικά, με στόχο την καλύτερη παρουσίαση της ποικιλίας και των προϊοντικών κατηγοριών.

Η νέα φιλοσοφία καταστήματος περιλαμβάνει τη δημιουργία θεματικών ενοτήτων «corners», για ξεκάθαρη και οριοθετημένη παρουσίαση του μανάβικου, του φούρνου, του κρεοπωλείου, του ιχθυοπωλείου, της κάβας και των καλλυντικών.

«Ακολουθώντας την περιβαλλοντική μας πολιτική δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο της κατασκευής και λειτουργίας των καταστημάτων μας. Η χρήση του LED φωτισμού σε όλο το κατάστημα οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ η αποφυγή χρήσης βλαβερών για το περιβάλλον ψυκτικών υγρών και ο ολοένα αυξανόμενος εξοπλισμός των καταστημάτων με φωτοβολταϊκά επιβεβαιώνει την περιβαλλοντική μας ευσυνειδησία», σημείωσε.

Το συγκεκριμένο concept καταστήματος προέκυψε μετά από έρευνες πολλών ετών με σημαντική επένδυση στην τεχνολογία και στον εξοπλισμό στο μέγιστο δυνατό. «Χρησιμοποιούμε ψυγεία τελευταίας τεχνολογίας δίνοντας παράλληλα, προτεραιότητα στη μείωση των αποστάσεων εργασίας των συνεργατών, με στόχο να βελτιώνουμε την οργάνωση της εταιρείας μας καθημερινά», επεσήμανε ο κ. Ανδρεανίδης. Όπως είπε, σκοπός όλων αυτών είναι η μείωση των εξόδων του καταναλωτή και η προσφορά προϊόντων στις χαμηλότερες δυνατές τιμές.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα με τα καταστήματα Νέας Γενιάς, η Lidl θέλει να επιτύχει ακόμη ένα στοίχημα: «Να προσφέρουμε σε όλους μας τους πελάτες μια αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία, ώστε να ανταποκριθούμε στις αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών, αλλά και της σύγχρονης πραγματικότητας», τόνισε.

Οι στόχοι
Οι καταναλωτές θα έχουν στη διάθεσή τους μεγαλύτερους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ θα υπάρχουν αποχωρητήρια για τους πελάτες και ξεχωριστά για τις μητέρες. Οι χώροι αποθήκευσης και οι ψυκτικοί θάλαμοι τοποθετούνται έτσι, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι προσβάσεις για τους συνεργάτες. Επίσης, οι νυχτερινές παραδόσεις όλης της γκάμας καθιστούν καλύτερη οργάνωση της έκθεσης των προϊόντων στον χώρο πώλησης. Οι κοινόχρηστοι χώροι των συνεργατών έχουν σχεδιαστεί ευρύχωρα και μοντέρνα και προσφέρονται για συναντήσεις και σεμινάρια.

«Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να μειώνουμε σταθερά τα λειτουργικά μας έξοδα και κατά συνέπεια τις τιμές μας, να γλιτώνουμε περιττά έξοδα από τον τρόπο που λειτουργούν τα καταστήματά μας και να επιλέγουμε προσεκτικά τα προϊόντα μας, ώστε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. Και όλα αυτά φυσικά με βασικό στόχο την προσφορά ποιοτικών προϊόντων στις πιο φθηνές τιμές», κατέληξε.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »