Κ. Αναστασιάδης: Το Metropolis Mall και τα πλάνα της Acsion για Κύπρο


Πηγή: inbusiness.com.cy

Σχεδόν ένα μήνα λειτουργίας συμπληρώνει το Metropolis Mall, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό στις 16 Σεπτεμβρίου και από την πρώτη στιγμή κατέστη ο απόλυτος εμπορικός προορισμός, και όχι μόνο, της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου.

Το νέο εμπορικό κέντρο αγκαλιάστηκε από τους καταναλωτές, με την επισκεψιμότητά του να ξεπερνά κάθε προσδοκία και να αφήνει ιδιοκτήτες, brands και καταστηματάρχες απόλυτα ικανοποιημένους.

Το Metropolis Mall ανήκει στον Όμιλο Acsion, με ιδρυτή τον ελληνικής καταγωγής Κυριάκο Αναστασιάδη. Η Acsion, που ιδρύθηκε πριν από 17 χρόνια στην Νότιο Αφρική, εξειδικεύεται στον τομέα της διαχείρισης των Shopping Mall, έχοντας στο portfolio της εμπορικά κέντρα, show rooms, κατοικίες και διάφορα άλλα κτίρια.

Μιλώντας αποκλειστικά στο InBusinessNews, ο κ. Αναστασιάδης υποδεικνύει πως το Metropolis Mall είναι η πρώτη επένδυση της Acsion στην Κύπρο και τονίζει τι είναι αυτό που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα malls στην Κύπρο. «Καλωσορίζω όλους τους κατοίκους της Κύπρου στο Metropolis Mall. To Metropolis Mall είναι ένα μονο-επίπεδο mall (δηλαδή όλα τα μαγαζιά είναι στο ίδιο επίπεδο) με πολλούς εξωτερικούς χώρους και αυτό το διαφοροποιεί από τα άλλα malls στην Κύπρο», επισημαίνει.

Το γεγονός ότι το Metropolis Mall άνοιξε εν μέσω πανδημίας ήταν σαφώς μια πρόκληση και μια κίνηση ξεχωριστής επιχειρηματικής αξίας. Με τον Κυριακό Αναστασιάδη να επισημαίνει: «Το βασικό δίδαγμα είναι ότι πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να εργαστούμε περισσότερο για λιγότερο κέρδος. Και το δεύτερο, ότι τίποτε δεν είναι απίθανο στον κόσμο μας».

Πάντως, ο ανταγωνισμός στον τομέα δεν είναι κάτι που δείχνει να ανησυχεί τον ιδιοκτήτη του Metropolis Mall, αφού όπως ο ίδιος υπογραμμίζει, τα malls έχουν κάποια απόσταση μεταξύ τους και είναι λίγα. «Ο ανταγωνισμός είναι μέτριος», εκτιμά.

Ο Κυριάκος Αναστασιάδης, εμφανίζεται πεπεισμένος ότι το Metropolis Mall θα κρατήσει στην πόλη της Λάρνακας τους αγοραστές που επισκέπτονταν τα malls των άλλων πόλεων και, φυσικά, θα προσελκύσει αγοραστές και από άλλες επαρχίες. «Το mall», σημειώνει, «είναι ένας μικρόκοσμος που δέχεται υπηρεσίες και προϊόντα από την τοπική αγορά».

Όσον αφορά τα επενδυτικά πλάνα της Acsion στην Κύπρο, το Metropolis Mall μπορεί να αποτέλεσε την πρώτη επένδυση της στο νησί ωστόσο, αυτή δεν θα είναι η μοναδική.

«Έχουμε ακόμη δύο οικόπεδα κοντά στο Metropolis Mall και έχουμε αρχίσει συζητήσεις για την ανάπτυξή τους. Επίσης, υπάρχουν και άλλες προτάσεις τις οποίες αξιολογούμε. Φυσικά, η πανδημία καθυστερεί και επιβραδύνει την υλοποίηση όλων των σχεδίων», αναφέρει συναφώς ο κ. Αναστασιάδης.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »