Breaking News

Lidl Κύπρου: Επεκτείνει αποθήκες και γραφεία


Ολοκληρώνονται οι εργασίες αρχές του 2019 και η έκταση θα ξεπερνά τις 33 χιλιάδες τ.μ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κατασκευαστικές εργασίες για επέκταση των αποθηκευτικών χώρων της Lidl Κύπρου στην βιομηχανική περιοχή Αραδίππου η ολοκλήρωση των οποίων τοποθετείται τους πρώτους μήνες του 2019 και αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα στην εταιρεία να επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της ακόμη περισσότερο.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Πέτρου, Γενικό Διευθυντή της Lidl Κύπρου, το όλο έργο εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα επέκταση της αποθήκης, ώστε να φτάσει τα 33.693 τ.μ. συνολικά, την κατασκευή ψυκτικών θαλάμων, επέκταση υφιστάμενου κτιρίου γραφείων με ταυτόχρονες εργασίες εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων διοικητικών γραφείων, αλλά και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

«Με την αύξηση του αριθμού των καταστημάτων είναι αναγκαία η αύξηση των αποθηκευτικών μας χωρών ώστε να μπορούμε να υποστηρίξουμε άμεσα και αποτελεσματικά την τροφοδοσία όλων των καταστημάτων μας. Η εταιρία μας ακολουθεί ένα οργανωμένο σύστημα τροφοδοσίας των καταστημάτων στο πλαίσιο του οποίου όλοι οι προμηθευτές μας (τοπικοί και διεθνείς) παραδίδουν τα προϊόντα σε ένα κεντρικό σημείο (αποθήκη Δρομολαξιάς) και από εκεί τροφοδοτούμε εμείς τα καταστήματα μας, σε αντίθεση με τους περισσότερους ανταγωνιστές οι προμηθευτές των οποίων παραδίδουν απευθείας στα καταστήματα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτρου.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τους αποθηκευτικούς χώρους, σήμερα η επιφάνεια της αποθήκης ανέρχεται στα 20.877,60 τ.μ. από τα οποία 7.022,92 τ.μ. καταλαμβάνουν οι χώροι με ελεγχόμενη θερμοκρασία (ψυκτικοί θάλαμοι) και με συνολικό όγκο τα 52.200,93 κυβικά μέτρα. Μετά τις επεκτάσεις η επιφάνεια της αποθήκης θα ανέλθει στα 33.693,24 τ.μ. από τα οποία 8.658,94 τ.μ. θα καταλαμβάνουν οι χώροι με ελεγχόμενη θερμοκρασία. (ψυκτικοί θάλαμοι) και με συνολικό όγκο τα 71.111,22 κυβικά μέτρα.

Δηλαδή, η επιφάνεια της αποθήκης θα αυξηθεί κατά περίπου 61% και η χωρητικότητα των ψυκτικών θαλάμων κατά περίπου 36%, ενώ η αύξηση της χωρητικότητας της αποθήκης αναμένεται να είναι σε θέση να φιλοξενεί 19.794 παλέτες.

Την ίδια ώρα, αναμένεται να υπάρξει αντικατάσταση του υφιστάμενου συστήματος ψύξης το οποίο λειτουργεί με συνθετικό ψυκτικό μέσο φρέον R404a και το οποίο συμβάλει στην τρύπα του όζοντος με ψυκτικό μέσο φιλικό προς το περιβάλλον (αμμωνία).

Σε ό,τι αφορά τους γραφειακούς χώρους, αναμένεται να υπάρξει επέκταση από 1.621,25 τ.μ. (ισόγειο & όροφος) σε 2.315,17 τ.μ. (επέκταση 346,86m2 ανά όροφο). Αξίζει να σημειωθεί πως τροχοδρομείται και ενεργειακή αναβάθμιση των γραφείων με την εφαρμογή θερμοπρόσοψης, αντικατάστασης υαλοπινάκων

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »