Breaking News

Υπεραγορές MAS: Από σύνδεσμος σε… franchisor


Ο ΣΥΚ Άνεμος (Υπεραγορές MAS) απαριθμεί σήμερα 35 καταστήματα

Με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση και εκσυγχρονισμό του Συνδέσμου Υπεραγορών Κύπρου (ΣΥΚ) Άνεμος, Υπεραγορές MAS, τον Μάρτιο του 2017 ο Σύνδεσμος εξελίσσεται σε Δικαιοπάροχο (franchisor) και τα μέλη του σε Δικαιοδόχους (franchisees).

Τα οφέλη που προκύπτουν, μεταξύ άλλων, όπως σημειώνει ο General Manager των Υπεραγορών Τόμμυς Παπαδόπουλος, είναι η περεταίρω ενδυνάμωση των σχέσεων του συνδέσμου με τους προμηθευτές, η ενιαία οργάνωση των προϊόντων και των κατηγοριών στα καταστήματα και η αναβάθμιση της ποιότητας εξυπηρέτησης του καταναλωτή και του περιβάλλοντος όπου ψωνίζει (shopping experience).

Ο Σύνδεσμος Υπεραγορών Κύπρου (ΣΥΚ) Άνεμος, Υπεραγορές MAS, δημιουργήθηκε το 1996 με σκοπό την ενδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των μελών του που σήμερα αγγίζουν τα 35 καταστήματα.

Για να μπορεί κάποιος να συμμετάσχει στο δίκτυο των Υπεραγορών MAS και να λάβει το brand name πρέπει να έχει ή να αποκτήσει κατάστημα σε τοποθεσία/γεωγραφική περιοχή που να μην επηρεάζει υφιστάμενο μέλος του συνδέσμου, κάτι που θα διευκρινιστεί μέσα από τις επαφές που θα έχει ο Σύνδεσμος με το υποψήφιο μέλος.

Όπως τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος η αγοραστική δύναμη, η προστασία και αναγνωρισιμότητα αλλά και η πρόσβαση σε τεχνογνωσία είναι ορισμένα από τα βασικά συστατικά που λαμβάνει ένας franchisee.  «Πέραν των πιο πάνω είναι και η δυνατότητα πρόσβασης σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και η συστηματική διαφήμιση και προώθηση των προϊόντων και της υπεραγοράς», προσθέτει.

Όσο αφορά την συνεισφορά της βιομηχανίας franchise στην οικονομία, o κ. Παπαδόπουλος εξηγεί πως το franchising είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούν υφιστάμενα ή και καινούργια καταστήματα να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα και την περεταίρω ανάπτυξη τους συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ενός υγιούς και ανταγωνιστικού περιβάλλοντος στην κυπριακή αγορά.

Οι υπεραγορές MAS θα συμμετέχουν με περίπτερο στην πρώτη έκθεση «Mediterranean Franchise Fair», για να ενημερώσουν το κοινό ότι εισέρχονται πλέων ενεργά στον τομέα του Franchising και ότι μπορούν να δημιουργήσουν τις σωστές προϋποθέσεις προστασίας και ανάπτυξης μιας μικρομεσαίας υπεραγοράς. Η Έκθεση Mediterranean Franchise Fair θα πραγματοποιηθεί στις 25-26 Απριλίου 2017, στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus, Λευκωσία.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »