Breaking News

ΠΑΣΥΛΕ: Νοσεί η μεθοδολογία του Παρατηρητηρίου Τιμών


Μη υποβοηθητικό για τους καταναλωτές ώστε να εξαγάγουν σωστά και ασφαλή συμπεράσματα από ποια Υπεραγορά να ψωνίσουν βάση των τιμών, χαρακτηρίζει τον θεσμό του παρατηρητηρίου τιμών ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου, παρά το γεγονός ότι εκτιμά στη θεωρία ότι ο θεσμός είναι χρήσιμος.

Σε ανακοίνωση του ο ΠΑΣΥΛΕ επισημαίνει πως «το παρατηρητήριο εκτελείται ανά έτος μια φορά την τετραμηνία. Οι τιμές που καταγράφονται για όλες τις Υπεραγορές είναι μιας συγκεκριμένης μέρας και μόνο. Συνεπώς, η μεθοδολογία που ακολουθείται στο παρατηρητήριο νοσεί καθότι κάποιος έντεχνα μπορεί να μειώσει τις τιμές την συγκεκριμένη μέρα για να κερδίσει τις εντυπώσεις αφού ως γνωστών τα προϊόντα που ελέγχονται από το παρατηρητήριο είναι γνωστά στις Υπεραγορές».

Επισημαίνει επίσης πως οι καταναλωτές εν έτη 2017 δεν περιμένουν να ενημερωθούν τρεις φορές τον χρόνο για τις τιμές στις Υπεραγορές, αλλά η μελέτη τους γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, αφού πλέον οι Υπεραγορές διοχετεύουν τις προσφορές τους είτε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είτε μέσω φυλλαδίων που αποστέλλονται ταχυδρομικώς.

Υπογραμμίζει πως στο παρατηρητήριο τιμών εξαιρούνται προϊόντα πρώτης ανάγκης, προϊόντα βασικότατα για το καθημερινό καλάθι της νοικοκυράς, και συγκεκριμένα τα προϊόντα φρουταρίας που είναι πολύ σημαντικά για να εξάγει κάποιος το συμπέρασμα αν μια Υπεραγορά είναι φθηνή ή όχι.

Τέλος εισηγείται όπως το παρατηρητήριο γίνεται σε συστηματική βάση, και να καταγράφονται οι τιμές των Υπεραγορών σε συνεχόμενες μέρες ώστε να δίνεται σωστή εικόνα που στο τέλος της ημέρας θα είναι για το όφελος όλων μας.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »