Οι υπεραγορές METRO σε… αριθμούς


Τα METRO Supermarkets λειτουργούν κάτω από την κυπριακή εταιρεία Metro Foods Trading η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του λιανικού εμπορίου από το 1982 και απαριθμεί έξι υπεραγορές παγκύπρια.

Η πρώτη υπεραγορά METRO άνοιξε στη Λάρνακα στις 29 Οκτώβριου του 1982. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα νέο είδος καταστήματος με πολλά τμήματα κάτω από μία στέγη. Σήμερα, γιορτάζοντας 35 χρόνια πορείας, η εταιρεία επενδύει στην αναβάθμιση αλλά και σε σημαντικές δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η εταιρεία διαθέτει έξι καταστήματα, εκ των οποίων τα τρία στη Λευκωσία κι από ένα σε Λεμεσό, Λάρνακα και Παραλίμνι. Το συνολικό εμβαδόν των χώρων πωλήσεών τους ανέρχεται σε 14.400 τ.μ. και τα πλείστα είναι σε δύο επίπεδα.

80 είναι το σύνολο των ταμείων στα έξι καταστήματα ΜΕΤRΟ.

400 άτομα είναι ο αριθμός του προσωπικού της εταιρείας.

Αναβαθμίσεις 
Όταν στην αλυσίδα προστέθηκαν οι υπεραγορές στη Λεμεσό και το Παραλίμνι, το πλάνο είχε στόχο τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα χαρακτηριζόταν από άνεση και αίσθηση οικειότητας.

Στο ίδιο μοντέλο βασίστηκαν οι αναβαθμίσεις που ακολούθησαν στη Λάρνακα και το Πλατύ Αγλαντζιάς. Μελλοντικά, σειρά θα πάρουν και τα υπόλοιπα δύο καταστήματα.

Οι αναβαθμίσεις σε Λάρνακα και Πλατύ ολοκληρώθηκαν σε έξι και εννέα μήνες, αντίστοιχα, με τις υπεραγορές να κλείνουν εντελώς για μία μόνο βδομάδα, κατά την οποία έγιναν οι τελικές εργασίες.

Προγράμματα δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης:

Στροφή στο Πράσινο, με δέσμευση για πιο φιλικές προς το περιβάλλον υπεραγορές μέσα από 10 πράσινα βήματα.

  1. METRO Animal Day, που διεξάγεται τα τελευταία οκτώ χρόνια και στηρίζει τα τοπικά καταφύγια.
  2. Πρόγραμμα Στήριξης Κοινωνικών Παντοπωλείων.
  3. Φεστιβάλ Γίνε Μεγάλος, με στόχο την οικονομική στήριξη φιλανθρωπικών συνδέσμων.
  4. Καινούργιο πρόγραμμα METRO Better Schools, το οποίο αρχίζει φέτος με στόχο το καλύτερο περιβάλλον εκμάθησης στα τοπικά δημοτικά σχολεία.
  5. Μέσα στο 2018 έπεται συνεργασία με τη Reaction για πρόγραμμα σωστής διατροφής παιδιών και εφήβων.

Σήμερα, το 90% των πελατών που επισκέπτονται τις υπεραγορές της εταιρείας είναι κάτοχοι METROcard, ενώ το METROKids club έχει 12.000 μέλη.

16.000 είναι οι πελάτες, που εξυπηρετoύν καθημερινά τα METRO ανά την Κύπρο.

Πηγή:



Κύριες Ειδήσεις





Translate »