Με μπαλόνια-αισιοδοξία και προσφορές το restart λιανικού εμπορίου σε Λάρνακα


Πηγή: cyprustimes.com

Restart λιανικού εμπορίου με αισιοδοξία οι καταστηματάρχες – Μεγάλες προσφορές – Επιστρέφει σιγά σιγά στην κανονικότητα η αγορά – Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του λιανικού εμπορίου στην επαρχία Αμμοχώστου

Με μεγάλες εκπτώσεις, που αρχίζουν από 20% και φτάνουν μέχρι 70% άνοιξαν σήμερα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στη Λάρνακα και την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Με αισιοδοξία και άσπρα μπαλόνια στο χέρι επέστρεψαν οι επιχειρηματίες στην ελεύθερη Αμμόχωστο, όπως μπορείτε να δείτε και σε φωτογραφίες που κατέγραψε η Cyprus Times.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Κυριάκος Αμπίζας, Πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας – Αμμοχώστου «υπάρχει αισιοδοξία στον κλάδο των καταστηματαρχών αφού όλες οι επιχειρήσεις άρχισαν τις ετοιμασίες εδώ και καιρό για το σημερινό άνοιγμα των υποστατικών τους. Με το άνοιγμα τους τα καταστήματα προσφέρουν εκπτώσεις από 20 – 70% και καλούμε τον κόσμο να επισκεφθεί τις επιχειρήσεις και να αγοράσει ό,τι χρειάζεται».

Πρόσθεσε ωστόσο πως «από το προηγούμενο κλείσιμο των καταστημάτων προέκυψαν αρκετές δυσκολίες που δυστυχώς επηρέασαν αρνητικά τις επιχειρήσεις και από σήμερα υπάρχει η δυνατότητα οι καταναλωτές να αγοράσουν προϊόντα σε πολύ καλές τιμές. Οι καταστηματάρχες έχουν ανάγκη ρευστοποίησης και έτσι τα προϊόντα που έχουν πρέπει να πουληθούν προκειμένου να γίνουν οι επόμενες αγορές για την Άνοιξη – Καλοκαίρι».

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Αμπίζας εξέφρασε την ελπίδα «ότι ο κόσμος θα επισκεφθεί τα καταστήματα για τις αγορές του τόσο στην Λάρνακα όσο και στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Ωστόσο ο κόσμος έχει μπερδευτεί με τα όσα ακούγονται όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού και θα πρέπει το κράτος να στείλει αισιόδοξα μηνύματα ώστε να ανυψωθεί το ηθικό του καταναλωτικού κοινού για να ξαναβρεί την παλιά του ζωή».

Η προσπάθεια ορισμένων να πάρουν το ψωμί κάποιων άλλων… δεν είναι σωστή

Κληθείς να αναφέρει πως βλέπει τα μέτρα που λήφθηκαν από το Υπουργείο Υγείας όσον αφορά την επανεκκίνηση των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου, ο κ. Αμπίζας είπε πως «υπάρχει μια δυσκολία στο γεγονός ότι μας έχουν βάλει όλους στο ίδιο καζάνι. Υπήρχε η δυνατότητα να ανοίξουν τα καταστήματα από την 1η Φεβρουαρίου αλλά δυστυχώς μετά από την παρέμβαση ορισμένων επιχειρηματιών, το λιανικό εμπόριο ανοίγει ταυτόχρονα, κάτι που δεν είναι κακό, διότι ο συναγωνισμός είναι καλός».

Ωστόσο είπε χαρακτηριστικά «η προσπάθεια ορισμένων να πάρουν το ψωμί κάποιων άλλων συνανθρώπων τους δεν είναι σωστή, ειδικά αυτή την εποχή που διανύουμε με όλα τα προβλήματα που προέκυψαν και προκύπτουν καθημερινά με τον κορωνοϊό. Γι’ αυτό θα πρέπει να βοηθηθούν οι μικρές επιχειρήσεις, που είναι η ραχοκοκκαλιά της οικονομίας για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότερες είναι οικογενειακές».

Όσον αφορά το ύψος των εκπτώσεων που προσφέρουν τα καταστήματα, ο Κυριάκος Αμπίζας είπε πως «αρχίζουν από 20% και φτάνουν μέχρι και το 70% που είναι σχεδόν τιμές κόστους. Ο κόσμος θα πρέπει να εκμεταλλευθεί τις εκπτώσεις και τον καλούμε να επισκεφθεί τα καταστήματα και να κάνει τις αγορές του, τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, δηλαδή να φορά μάσκα, να βάζει αντισηπτικό στα χέρια του με την είσοδο του στα υποστατικά και να κρατά τις απαιτούμενες αποστάσεις».

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των καταστημάτων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, ο Κυριάκος Αμπίζας απάντησε πως «τα δεδομένα εκεί είναι πολύ χειρότερα αφού ο κόσμος επιβίωνε και έβγαζε το ψωμί του από τον τουριστικό τομέα. Η περασμένη χρονιά ήταν πολύ δύσκολη και δυστυχώς οι προβλέψεις που υπάρχουν για το 2021 είναι εξίσου δυσοίωνες και θα πρέπει οπωσδήποτε να εξευρεθούν τρόποι από το κράτος για να βοηθηθούν όλες οι επιχειρήσεις στη ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου».

Σημείωσε ακόμα ότι «πέραν του γεγονότος πως οι επιχειρήσεις στη συγκεκριμένη επαρχία, δηλαδή ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλοι χώροι εστίασης και καταστήματα λιανικού εμπορίου που απασχολούνται στον τουριστικό τομέα, παρέμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, αντιμετώπισαν δυσκολίες σε όλα τα επίπεδα και θα πρέπει να στηριχθούν και να βοηθηθούν από το κράτος».



Κύριες Ειδήσεις





Translate »