Breaking News

Η νέα καταδίκη του Χρ. Ορφανίδη


Για ακάλυπτες επιταγές €400.000

Η υπόθεση που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Φιλελεύθερος σχετικά με καταδίκη του Χρίστου Ορφανίδη για έκδοση ακάλυπτων επιταγών δεν είναι η πρώτη για τον πάλαι ποτέ κραταιό παράγοντα του λιανικού εμπορίου.

Σχετική απόφαση είχε εκδοθεί και στις αρχές του 2016 και μάλιστα σε επίπεδο Ανωτάτου δικαστηρίου μετά από έφεση που είχε υποβληθεί σε πρωτόδικη αθωωτική απόφαση. Τότε ένοχη κρίθηκε και η σύζυγος του κ. Ορφανίδη αλλά για έκδοση ακάλυπτων επιταγών πολύ μικρότερης αξίας και συγκεκριμένα 20.283 ευρώ. Σ’ αυτήν την περίπτωση που δημοσιεύεται στον Φιλελεύθερο, το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 400 χιλ. ευρώ.

Το Εφετείο τότε είχε σχολιάσει πως κατά τη λήψη της απόφασης για επιβολή ποινής η οποία θα μπορούσε να ήταν μέχρι και τρία χρόνια φυλάκιση ή 10 χιλ. ευρώ πρόστιμο, λήφθηκαν υπόψη μετριαστικοί παράγοντες όπως το ότι πλήρωσαν από δικούς τους λογαριασμούς το ποσό που αφορούσαν οι ακάλυπτες επιταγές της συγκεκριμένης υπόθεσης, το λευκό τους ποινικό μητρώο και τις προσωπικές τους συνθήκες.

Συγκεκριμένα για τον Χρίστο Ορφανίδη λήφθηκαν υπόψη προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και για την Χαρίκλεια Ορφανίδου το κοινωνικό έργο που είχε επιτελέσει στο παρελθόν. Το Εφετείο σχολίασε πως αν και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλεται ποινή στερητική της ελευθερίας, εντούτοις το σύνηθες δεν αποτελεί τον άκαμπτο κανόνα.

Η καταδικαστική απόφαση που εκδόθηκε το 2016, είχε ως αποτέλεσμα αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις που ήταν ενώπιον δικαστηρίων να καταλήξουν σε συμβιβασμό και να κλείσουν.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »