Breaking News

Δεν προβλέπεται κούρεμα προμηθευτών στην Κύπρο


Με θετικό μάτι βλέπει το διαφαινόμενο deal η Carrefour Κύπρου

Θετικά αποτιμά το διαφαινόμενο επιχειρηματικό deal Σκλαβενίτης – Μαρινόπουλος, η Chris Cash & Carry, ιδιοκτήτρια εταιρεία των υπεραγορών Carrefour Κύπρου, η οποία παρακολουθεί στενά τις δρομολογούμενες εξελίξεις και αναμένει να ενημερωθεί και επίσημα για το τι μέλλει γενέσθαι με βάση και τους όρους της συμφωνίας εξαγοράς.
Πάντως, μετά την ολοκλήρωση του λογιστικού, οικονομικού και νομικού ελέγχου (due diligence) της Chris Cash & Carry ο οποίος διενεργήθηκε κατόπιν εντολής του Ομίλου Σκλαβενίτη και κατέδειξε, όπως επισημαίνουν πληροφορίες του InBusinessNews, πως πρόκειται για μια υγιή επιχείρηση, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την Σκλαβενίτη για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου των υπεραγορών Carrefour Κύπρου.

Συγκεκριμένα, το δίκτυο καταστημάτων Carrefour Κύπρου πραγματοποιεί ετήσιο κύκλο εργασιών γύρω στα 220 εκατ. ευρώ, ενώ οι οφειλές του, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπερβαίνουν τα 90 εκατ. ευρώ.

 

Δεν υπάρχει κούρεμα
Επικοινωνήσαμε με τον εμπορικό διευθυντή της Carrefour Κύπρου, Μιχάλη Παναγίδη ο οποίος διέψευσε για ακόμα μια φορά τις όποιες πληροφορίες περί κουρέματος οφειλών της Carrefour Κύπρου προς τις προμηθεύτριες εταιρείες της. Ο κ. Παναγίδης επισήμανε πως σχετική επιστολή απεστάλη και από την μητρική εταιρεία «Μαρινόπουλος».

 

Συγκεκριμένα, η συμφωνία Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλος προβλέπει κούρεμα μέχρι και 50% των οφειλών προς τις προμηθεύτριες εταιρείες στην Ελλάδα διότι η Μαρινόπουλος έχει προσφύγει δικαστικά υποβάλλοντας αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99, το οποίο επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ζητήσουν προστασία και συνδιαλλαγή µε τους πιστωτές τους, ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση. Στην εν λόγω αίτηση για υπαγωγή της Μαρινόπουλος στο άρθρο 99, δεν προβλέπεται και η υπαγωγή της Chris Cash & Carry και έτσι δεν τίθεται θέμα κουρέματος των οφειλών της Carrefour Κύπρου προς Κύπριους ή ξένους προμηθευτές της.

 

Επίκεινται αλλαγές
Το δίκτυο Carrefour διαθέτει στην Κύπρο 18 καταστήματα και 1.200 άτομα προσωπικό. Με την δημιουργία του νέου σχήματος που θα προκύψει με τη συμφωνία Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλος, τα κυπριακά καταστήματα θα περάσουν στη δικαιοδοσία του νέου σχήματος και θα πρέπει να αναμένονται αλλαγές σε ό,τι αφορά τον έλεγχο, την οργάνωση και την καθοδήγηση των κυπριακών καταστημάτων.

 

Άγνωστη παραμένει το κατά πόσον το δίκτυο καταστημάτων στην Κύπρο θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν υπό την επωνυμία Carrefour ή θα φέρουν την επωνυμία «Σκλαβενίτης», καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο είναι ο όμιλος Σκλαβενίτης.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως για να συνεχίσει να λειτουργεί υπό την επωνυμία Carrefour, θα πρέπει να αποπληρωθούν οι οφειλές της Μαρινόπουλος προς την γαλλική εταιρεία για δικαιώματα χρήσης, οφειλές οι οποίες, σύμφωνα με πηγές από την Ελλάδα, ανέρχονται στα 20 εκατ. ευρώ.

Του Χαράλαμπου Μιχαήλ

inbusiness



Κύριες Ειδήσεις





Translate »