Breaking News

Γιώργος Σαρηγιαννίδης: Ο νέος CEO στη μετά Carrefour εποχή


Στην Κύπρο για να ηγηθεί του δικτύου υπεραγορών υπό το ιδιοκτησιακό καθεστώς Σκλαβενίτη

Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής του δικτύου υπεραγορών Carrefour Κύπρου που πέρασαν στα χέρια του Ομίλου Σκλαβενίτη μετά το deal Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλος , αναλαμβάνει ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews , ο κ. Σαρηγιαννίδης βρίσκεται ήδη στην Κύπρο, ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την Τετάρτη (19 Οκτωβρίου) οπόταν και θα εκδοθεί η απόφαση του Δικαστηρίου στην Ελλάδα για υπαγωγή της Μαρινόπουλος στον πτωχευτικό κώδικα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης διαθέτει αρκετή εμπειρία στον τομέα του λιανικού εμπορίου και διαχείρισης υπεραγορών. Εργοδοτήθηκε από τον Όμιλο Σκλαβενίτη για να αναλάβει τα ηνία του δικτύου καταστημάτων στην Κύπρο και να ηγηθεί της διαδικασίας μετατροπής τους με βάση το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συμβόλαιο του πρώην CEO Carrefour Κύπρου, Τιέρι Νουαγιέ, έχει λήξει και επέστρεψε στα κεντρικά γραφεία της Carrefour στη Γαλλία.

Παράλληλα, σημειώνεται πως με την μεταφορά των 18 υπεραγορών Carrefour Κύπρου στο νέο εταιρικό σχήμα θα πρέπει να αναμένεται μερική ανακαίνιση προκειμένου τα καταστήματα να φέρουν την επωνυμία Σκλαβενίτης και να μοιάζουν περισσότερο με τα καταστήματα Σκλαβενίτη. Ωστόσο, θα ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες και διατροφικές συνήθειες του Κύπριου καταναλωτή.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα το δίκτυο Μαρινόπουλου που περνά στον Όμιλο Σκλαβενίτης αποτελείται από 142 καταστήματα στην Αττική, 244 καταστήματα στην περιφέρεια. Ολα τα υπερμάρκετ του Μαρινόπουλου θα διατηρηθούν σε λειτουργία, ενώ το ποια και πόσα από τα υπόλοιπα καταστήματα θα κλείσουν θα εξαρτηθεί τόσο από την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού όσο και από το εάν καταστήματα του σημερινού δικτύου Μαρινόπουλου γειτνιάζουν με υφιστάμενα καταστήματα Σκλαβενίτη. Η κάθε περίπτωση εξετάζεται χωριστά, ενώ σε περιπτώσεις που απαιτηθεί για λόγους ανταγωνισμού ή/και βιωσιμότητας να κλείσουν κάποια καταστήματα, οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν σε αυτά που θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν.

inbusiness



Κύριες Ειδήσεις





Translate »