Breaking News

Old Market St. και Alma Dance Studio στο περιοδικό In Business


Μαριάννα Νικολάου

Δύο περιπτώσεις νέων αυτοδημιούργητων της πόλη μας, περιγράφουν το επιχειρηματικό τους ταξίδι στο In Business

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την αρμονία στη ζωή, όταν αυτή προέρχεται, συν τοις άλλοις, από την επιλογή του επαγγέλματος, από τη γεφύρωση της απασχόλησης με τη δημιουργία. Έξι νέοι και διαφορετικοί σε κουλτούρα και νοοτροπία άνθρωποι, επαγγελματίες με φιλοδοξίες και στόχους από τρεις διαφορετικές πόλεις της Κύπρου, φιλοξενούνται στo In Business Αυγούστου και ανάμεσα τους είναι 2 περιπτώσεις με παιδιά της πόλη μας.  Αυτό που έχουν κοινό και τους ενώνει είναι ότι έδωσαν σάρκα και οστά στα όνειρά τους και ακολούθησαν αυτό που αγαπούσαν.

 

Old  Market St. – Γιώργος Φραγκίσκου, Αλέξης Αναστασίου, Σοφία Αυλωνίτη και Νίκη Ορφανίδου

13914147_10153758688651845_3151785472309206425_o

Το έναυσμα για τη δημιουργία του bar Old  Market St. δόθηκε, κυρίως, από την ανάγκη να φτιάξουν κάτι δικό τους. Ο λόγος για τον Γιώργο, τον Αλέξη, τη Νίκη και τη Σοφία, των οποίων η αποφασιστικότητα και οι πρωτοποριακές τους ιδέες οδήγησαν στη γέννηση ενός νέου χώρου εστίασης και ψυχαγωγίας τον Απρίλιο του 2014. «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ένα διαφορετικό customer experience μέσα από τα signature cocktails μας, τα εμπνευσμένα tapas, την καλή μουσική και ατμόσφαιρα και τη φιλόξενη εξυπηρέτηση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος.

Η διαφορετική κατάρτιση του καθενός κάθε άλλο παρά στάθηκε εμπόδιο στην πορεία τους, σύμφωνα με τον Αλέξη: «Έχουμε πολύ διαφορετικά επαγγελματικά backgrounds, κάτι το οποίο, εν τέλει, θεωρούμε ότι βοήθησε πολύ στη δημιουργία ενός σωστού business plan σε όλα τα επίπεδα. Τα πτυχία μας είναι στο marketing & pr, engineering, φυσική αγωγή και παιδαγωγικά κι όλοι έχουμε master in business administration».

Η μέχρι τώρα πορεία του Old Market St. και όσα κλήθηκαν να κάνουν και να ζήσουν τους δίδαξαν να εκτιμούν αυτά που έχουν, να μην επαναπαύονται και να πιστεύουν στα όνειρά τους.

«Στα δύο χρόνια και κάτι της ζωής του Old Market St. νομίζω πως το πιο σημαντικό δίδαγμα που πήραμε είναι ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ταυτόχρονα πως με σκληρή δουλειά και καλή ομάδα ανθρώπων τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο», σημειώνει ο Γιώργος, επισημαίνοντας πως βασική στρατηγική της εταιρείας τους είναι η διαφοροποίηση και η καινοτομία με ουσία.

Η ποιότητα των προϊόντων και ο επαγγελματισμός είναι παράμετροι στους οποίους δεν συμβιβάζονται, όπως λένε. Αντιμετωπίζουν την κάθε μέρα σαν μια νέα πρόκληση, θέτοντας καινούργιους στόχους και συμβαδίζοντας με τον τρόπο που διαμορφώνεται η αγορά: «Θέλουμε να διατηρήσουμε ψηλά τα standards που θέσαμε για την ποιότητα των προϊόντων και της εξυπηρέτησης και να συνεχίσουμε να ανανεωνόμαστε στα νέα δεδομένα και τις ανάγκες της αγοράς». Το μέλλον του Old Market St. είναι γεμάτο από πλάνα και οι τέσσερις ανυπομονούν να τα υλοποιήσουν.

inbusiness

Alma Dance Studio – Μάριαμ Μιχαηλίδου

afa

Όπως έχει πει η χορεύτρια, Agnes de Mille, η πιο αληθινή έκφραση των ανθρώπων είναι μέσω του χορού και της μουσικής τους. Το σώμα δεν λέει ποτέ ψέματα.

Έτσι, η Μάριαμ έκανε την αλήθεια της επάγγελμά της. Η σχέση της με τον χορό υπήρξε καρμική, καθώς έκανε τα πρώτα της βήματα στον μαγικό του κόσμο στην ηλικία των τεσσάρων χρόνων και από τότε ήξερε ότι αυτό θα ακολουθούσε στη μετέπειτα πορεία της ζωής της.

Τελειώνοντας τις σπουδές της, ως χορεύτρια και δασκάλα στον κλασικό και σύγχρονο χορό άρχισε να εργάζεται  σε διάφορες χορευτικές και χοροθεατρικές ομάδες στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα δίδασκε σε διάφορες σχολές.

Επιστρέφοντας στην Κύπρο και αφού εργάστηκε σε άλλες σχολές, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα ανοίγοντας τη δική της το 2010 στη Λάρνακα και τον αμέσως επόμενο χρόνο στο Κίτι. Οι σχολές εργοδοτούν σήμερα συνολικά έξι στον αριθμό άτομα και στόχος τους είναι η σωστή εκμάθηση του κλασικού μπαλέτου με υπόβαθρο το αγγλικό σύστημα, καθώς και άλλων ειδών χορού, όπως, σύγχρονου, μοντέρνου, hip hop, break dance και zumba fitness.

Το σημαντικότερο δίδαγμα που πήρε μέσα από την εμπειρία και το ταξίδι της αυτά τα χρόνια είναι πως πρέπει πάντοτε να ακολουθούμε τα όνειρά μας, βάζοντας ψηλούς στόχους και δουλεύοντας σκληρά με πειθαρχία και αφοσίωση: «Για να πιστέψουν οι άλλοι σ’ εμάς πρέπει πρώτα εμείς να πιστεύουμε στον εαυτό μας, με σύμμαχο πάντοτε την αγάπη μας και το πάθος για τον χορό».

Νοιώθει ικανοποίηση όταν καταφέρνει να περάσει τα συναισθήματα, την αγάπη και τον ζήλο της για τον χορό στους μαθητές της, καλλιεργώντας την προσωπικότητά τους και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα του καθενός από αυτούς. Απώτερος στόχος της είναι  η μύηση των μαθητών στην ελευθερία της έκφρασης των συναισθημάτων, σε συγχρονισμό με τη κίνηση και τη μουσική, κάτι που συμβάλλει στην τέλεια αρμονία σώματος και πνεύματος.

 

 

Το τεύχος Αυγούστου του περιοδικού In Business κυκλοφορεί ήδη στα περίπτερα

inbusiness

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »