Breaking News

Matthew Zorpas: Ο “απόλυτος” blogger


Έρχεται ως κύριος ομιλητής στο 9ο Συνέδριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου της IMH

Είναι μόλις 30 χρόνων και εκφραστής μιας δικής του κουλτούρας, με κύριο συστατικό την προσήλωση σε ό,τι μπορεί να ανεβάσει την καθημερινή ζωή σε επίπεδα πολυτελούς διαβίωσης. To προσωπικό blog που διατηρεί ο Matthew Zorpas, TheGentlemanBlogger, συγκεντρώνει 52.000 και πλέον μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα και η αξία του αγγίζει το ένα εκατομμύριο στερλίνες. Το πορτοφόλιό του περιλαμβάνει συνεργασίες με διεθνείς μάρκες, όπως, Hugo Boss, Dsquared2 και Johnnie Walker, ενώ είναι περιζήτητος στον κόσμο των ΜΜΕ και του διεθνούς τζετ-σετ καθώς σύμφωνα με τον ίδιο μέσω της δουλειάς του μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να αναπτυχθούν, με τρόπο που να συμβαδίζουν με τα δεδομένα της σύγχρονης αγοράς.

Μετά από μια εκτενή περιήγηση στο διαδίκτυο, που με έμπασε στον κόσμο του Matthew Zorpas, διαπίστωσα ότι είχα να κάνω με ένα νεαρό, ο οποίος ξέρει πολύ καλά αυτό που κάνει. Δίδει ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια και έχει καταφέρει να κτίσει ένα προφίλ ιδιαίτερα αξιόλογο για την ηλικία του, αποδεικνύοντας πως όταν αγαπά κανείς αυτό που κάνει, δουλεύει σκληρά για την επίτευξη των στόχων του, κατακτώντας τις κορυφές του κόσμου.

Η πρώτη γνωριμία μας διευθετήθηκε Παρασκευή απόγευμα στις 4.30, μέσω Skype call, την ώρα που έκανε το περπάτημά του. Μια συνήθεια σχεδόν καθημερινή για τον ίδιο, που του επιτρέπει να διατηρεί μια άριστη φυσική κατάσταση, στο πλαίσιο ενός βαρυφορτωμένου καθημερινού προγράμματος, που ξεκινά στις 5 το πρωί και δεν τελειώνει πριν από τα μεσάνυχτα.

Έτσι ήταν πάντοτε. Ανήσυχος και αεικίνητος. Έφυγε από τη Λευκωσία για σπουδές στο Λονδίνο, εκεί δεν περιορίστηκε στα μαθήματα, αλλά άρχισε να δουλεύει από το δεύτερο κιόλας έτος για το British Fashion Council, που διοργανώνει το London Fashion Week και στη συνέχεια για τη Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας και επιχειρηματία, Vivienne Westwood και τη διαφημιστική εταιρεία, Saatchi & Saatchi.

Απέκτησε BA – public relations από το London College of Communication και μετά MSc από το London School of Economics στον κλάδο global media and communication.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, δέχθηκε πρόταση από το Istituto Marangoni, ένα από τα καλύτερα στο fashion design, για να διδάξει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα marketing and communications, όπου και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Το blog, TheGentlemanBlogger, ήταν, όμως, η καθοριστική κίνηση που τον έβαλε το 2012 στην κορυφή του διαδικτυακού επιχειρείν, κάνοντάς τον γνωστό και περιζήτητο ανά το παγκόσμιο.

«Είμαι ένας διεθνής πολίτης»
Παρόλο που είστε πολύ νέος, έχετε πετύχει μια καριέρα που άλλοι θέλουν χρόνια να φτάσουν. Ποια είναι τα στοιχεία που την καθόρισαν; 

Νομίζω είναι το πολύ πάθος και η ενέργεια για τη δουλειά μου και σίγουρα οι γερές βάσεις που είχα από τους γονείς μου. Μου έδωσαν αρκετά ερεθίσματα, καθώς πηγαίναμε θέατρο και πολλά ταξίδια. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να έχω αρκετά ευρεία άποψη για τον κόσμο.

Ακολούθως, η μετάβασή μου στο Λονδίνο ήταν κάτι που έπαιξε τον δικό του ρόλο. Στάθηκα τυχερός που συνάντησα κάποια άτομα, τα οποία κατανόησαν το όραμά μου κι εγώ το δικό τους και προχώρησα μαζί τους. Ο συνδυασμός όλων αυτών ήταν που με βοήθησε. Η παραμονή μου, πλέον, στη βρετανική πρωτεύουσα, για δέκα περίπου χρόνια, με έχει ωριμάσει και είναι γεμάτη συνεχείς προκλήσεις.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας; 
Θεωρώ ότι δεν υπάρχει μυστικό, αλλά μόνο σκληρή και σοβαρή δουλειά. Έχω ένα καθημερινό πρόγραμμα που αρχίζει στις 5 το πρωί και τελειώνει στη μια το βράδυ το βράδυ. Είναι λίγοι άνθρωποι που το κάνουν αυτό, καθώς απαιτεί ευελιξία. Ταυτόχρονα, το να είναι κανείς αφεντικό του εαυτού του είναι κάτι που χρειάζεται μεγάλη πειθαρχία. Σε ό,τι κάνω δεν υπάρχει day off, ούτε βάση, ούτε σταθερότητα, ωστόσο είναι η πιο ασφαλής και γοητευτική δουλειά που γνωρίζω. Μάλιστα, η αναγνώρισή της από διεθνή μέσα μου δίνει περαιτέρω ώθηση για να συνεχίζω, επενδύοντας σ’ αυτό που κάνουμε με την ομάδα μου κι αυξάνοντας την αναγνωσιμότητά μας καθημερινά.

Πέραν από το blog, έχεις μια δραστηριότητα που εμπλουτίζεται συνεχώς. Ποιο είναι το κυριότερο κομμάτι της;
Το blog είναι η πλατφόρμα, η οποία άνοιξε σε μένα τις πόρτες κάθε είδους εταιρείας διεθνώς. Με αυτό απέκτησα μεγάλη δύναμη στην αγορά, με τρόπο που να μπορώ να πω ότι είμαι σε θέση να κάνω συμφωνίες μαζί τους με το μοντέλο business to business. Ουσιαστικά, μέσω της δουλειάς μου μπορώ να είμαι χρήσιμος για τις εταιρείες, βοηθώντας τις να αναπτυχθούν με τρόπο που να συμβαδίζει με τα δεδομένα της σύγχρονης αγοράς.

Ποιο ρόλο διαδραματίζουν τα ταξίδια στην καθημερινή επαγγελματική σας πρακτική; 
Τα τελευταία δυόμισι χρόνια ταξιδεύω δύο φορές την εβδομάδα. Δεν είναι πολύ βολικό, βέβαια, καθώς κάνω μακρινά ταξίδια από Νέα Υόρκη στο Μιλάνο, τη Ρώμη, το Παρίσι και μετά στο Λονδίνο. Εφόσον, όμως, το σώμα μου το αντέχει και μπορώ να ελέγχω τη δουλειά μου, θα συνεχίσω να το κάνω.

Τα τελευταία δύο χρόνια θα έλεγα ότι η μόνιμη μου διεύθυνση είναι διεθνής. Θεωρώ ότι είμαι ένας διεθνής πολίτης. Έχω τον καλύτερο μου φίλο στο Ντουμπάι, στη Νέα Υόρκη το αγαπημένο μου cup cake και στο Βερολίνο το αγαπημένο μου ελληνικό φαγητό. Το σπίτι μου έγινε ο κόσμος. Είναι πολύ όμορφο πράγμα, αλλά παράλληλα είναι κάτι που κάποιες φορές συγχύζει.

«Όλα οδηγούνται ψηφιακά»
Έρχεστε στην Κύπρο για το Συνέδριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Πώς βλέπετε να εξελίσσονται τα πράγματα στο νησί μας στον τομέα αυτό; 

Για να είμαι ειλικρινής, η Κύπρος είναι μια πολύ καλή βάση για online επιχειρήσεις. Η νομοθεσία είναι βοηθητική, αλλά, δυστυχώς, οι νέοι συνεχίζουν να ψάχνουν κλασικές δουλειές σε ένα στερεότυπο σύστημα.

Τι αλλάζει ανά τον κόσμο; Όλα οδηγούνται ψηφιακά. Το ίδιο συμβαίνει σε όλους τους τομείς. Στο συνέδριο θα δείξω το δικό μας παράδειγμα και το τί έχουμε κάνει, ξεκινώντας από την Κύπρο.

Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις στο blogging και πώς συνδέεται με το ηλεκτρονικό εμπόριο; 
Τόσο τα blogs όσο και τα online καταστήματα προσφέρουν ψηφιακές υπηρεσίες με παρόμοιο τρόπο. Ο κόσμος περνά τον χρόνο του πια στον ψηφιακό κόσμο. Εκεί συχνάζει τώρα, άρα είναι λογικό να ψωνίζει περισσότερο ηλεκτρονικά. Αυτό δεν ίσχυε πριν από μερικά χρόνια στην Κύπρο. Τώρα, όμως, αλλάζουν τα πράγματα.

Βλέπω την αλλαγή, γιατί την έχω ζήσει στο Λονδίνο. Στην ψηφιακή εποχή θα πρέπει κανείς να φρεσκάρει και να ανανεώνει τη μάρκα του και να το κάνει με ένα εντελώς καινούργιο τρόπο.

Θεωρείς ότι έχουμε προοπτικές στην Κύπρο για ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου;
Οι δυνατότητες υπάρχουν. Έχουμε πολύ καλό δυναμικό και εξαίρετα άτομα στο τεχνικό κομμάτι της  ανάπτυξης τεχνολογιών. Όλοι αυτοί είναι οι άνθρωποι πολύ χρήσιμοι, αλλά είμαστε θεωρώ λίγο τεμπέληδες στην κουλτούρα και δεν κοιτάμε μπροστά για να αναμετρηθούμε με τις προκλήσεις.

Οι προοπτικές υπάρχουν, πρέπει όμως να πείσουμε τον εαυτό μας ότι μπορούμε να δούμε το μέλλον και να αναπτύξουμε μια εταιρεία που δεν στοχεύει μόνο στην τοπική αγορά, αλλά μπορεί να έχει διεθνή δραστηριότητα, επιτυγχάνοντας υψηλές αποδόσεις. Πολλές επιτυχημένες εταιρείες το κάνουν, γιατί όχι και οι κυπριακές. Βέβαια, η πρωτοβουλία ξεκινά πάντοτε από εμάς.

Ποια συμβουλή θα έδινες, ως νέος, στους νέους που θα ήθελαν να εισέλθουν στον κόσμο του επιχειρείν και δη του ηλεκτρονικού εμπορίου; 
Χρειάζεσαι μια καλή ιδέα για να ξεκινήσεις. Αν την έχεις, τότε γνωρίζεις αν θα είναι επιτυχημένη ή όχι. Είναι μια συνεχής πρόκληση. Χρειάζεται πολλή και σκληρή δουλειά, ένα κεφάλαιο και η ωριμότητα να κόψεις χρήματα από αλλού, για να κάνεις την επιχείρησή σου να δουλέψει και να πετύχει.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι να πιστέψεις στις δυνάμεις σου, καθώς κανένας δεν θα πιστέψει σε σένα περισσότερο από εσένα τον ίδιο.

Είμαστε στη γενιά που στην Κύπρο έχουμε το προνόμιο να έχουμε πρόσβαση σε ένα πολύ καλό επίπεδο εκπαίδευσης και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε επαρκώς. Η καλή ιδέα είναι, βέβαια, το σημαντικότερο γύρω από το οποίο περιστρέφονται όλα.

The GentlemanBlogger’s world 
Ο Matthew Zorpas ίδρυσε το TheGentlemanBlogger τον Ιούλιο του 2012. Έκτοτε συνεργάστηκε με γνωστές μάρκες, όπως, Tod’s, IWC, Hugo Boss, Dsquared2, Johnnie Walker, Hacckett, Lexus και LAB Cosmetics, ενώ ήταν και το κύριο πρόσωπο στη διεθνή καμπάνια του Gianfranco Ferré Fragrance για το 2016.

Έχει αναγνωριστεί το 2010 ως ένας από τους πιο καλοντυμένους της Βρετανίας από το περιοδικό Esquire Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το 2013 το GQ Taiwan τον ανέβασε στους πέντε πιο καλοντυμένους άνδρες του κόσμου. Πρόσφατα, το βρετανικό GQ τον κατέταξε στους δέκα πιο καλοντυμένους στο Instagram, ενώ είναι και κριτής στα British GQ Grooming Awards 2017. Επίσης, έχει εμφανιστεί σε εξώφυλλα γνωστών περιοδικών. Παράλληλα, διδάσκει luxury management και digital marketing σε διακεκριμένα πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως το Istituto Marangoni και έχει σημαντική συμβολή σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως, London College of Fashion, Regents College, Winchester School of Artcs και PUC-rio στη Βραζιλία.

Διαδικτυακό προφίλ
TheGentlemanBlogger είναι η ονομασία του blog που διατηρεί ο Matthew Zorpas. Πρόκειται για μια online πλατφόρμα, από τις κορυφαίες διεθνώς για θέματα lifestyle, που απευθύνεται σε εύπορους άνδρες. Περιλαμβάνει θέματα μόδας, πολυτελών προορισμών, τέχνης και ψυχαγωγίας.

Μετρά 52.000 μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα, περισσότερο άνδρες και επιχειρηματίες ηλικίας μεταξύ 18-44 (63,14%), αλλά και γυναίκες (36,84%). Έχει περισσότερους από 155.000 ακόλουθους στο Instagram και πάνω από
8.000 στο Twitter.

9ο Συνέδριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου 
Τρίτη 21 Μαρτίου 2017
Ξενοδοχείο Hilton Park, Λευκωσία
Κύριος χορηγός: Cyta
Χορηγός: G.A.P. Vassilopoulos Group, JCC Payment Services
Χορηγοί Eπικοινωνίας: Περιοδικά IN Business και Gold , ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online
Οργανωτής: ΙΜΗ
Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλέφωνο: 22505555, φαξ:22679820, ιστοσελίδα: http://www.imhbusiness.com και e-mail: events@imhbusiness.com



Κύριες Ειδήσεις





Translate »