Kition Ocean Holdings: 2500 θέσεις εργασίας στη Λάρνακα με την ολοκλήρωση του έργου


Τη βελτιωμένη πρόταση της για αξιοποίηση και ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας κατέθεσε την Παρασκευή 26/07, η κυπριακών και ισραηλινών συμφερόντων κοινοπραξία Kition Ocean Holdings. Η νέα πρόταση έρχεται κατόπιν συζητήσεων και διαπραγματεύσεων με την κυπριακή κυβέρνηση.

 

Σε ανακοίνωση της, η Kition Ocean Holdings αναφέρει ότι η εταιρεία προτείνει την υπερσύγχρονη αναβάθμιση και επέκταση του Λιμανιού της Λάρνακας, ούτως ώστε να καταστεί πόλος έλξης νέων επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς των κρουαζιέρων αναψυχής, του διακομιστικού εμπορίου και της ενέργειας.

Το έργο, το οποίο εκτιμάται να έχει κόστος υλοποίησης πέραν του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ,  αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση που θα έχει πραγματοποιηθεί στην Κύπρο μέχρι σήμερα. Αναμένεται δε ότι κατά την ολοκλήρωση του θα δημιουργηθούν  πέραν των 2500 θέσεων εργασίας, αποφέροντας τεράστια έσοδα στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Η εταιρεία ευελπιστεί ότι μέσω αυτού του έργου, θα αναπτυχθεί άμεσα η πόλη της Λάρνακας καθώς και  η ευρύτερη περιοχή, με σημαντικά οφέλη σε ολόκληρη την Κύπρο.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κοινοπραξία, η οποία δεν περιλαμβάνει καμία εταιρεία που έχει σήμερα παρουσία σε κυπριακά λιμάνια ή μαρίνες, αποτελείται από δυο εταιρείες με πολύχρονη εμπειρία στις μεικτές αναπτύξεις παρομοίου τύπου στο εξωτερικό, καθώς επίσης και στη διαχείριση λιμανιών και μαρίνων ανά το παγκόσμιο.  ΄Οπως μας ανέφερε εκπρόσωπος της κοινοπραξίας, η πρόταση που έχει κατατεθεί περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες οικονομικές και άλλες εξασφαλίσεις που απαιτούνται από τις διαδικασίες.
Τέλος, η κοινοπραξία δηλώνει πανέτοιμη να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες υλοποίησης του έργου, αμέσως μετά την αποπεράτωση της όλης διαδικασίας.


Κύριες Ειδήσεις





Translate »