Breaking News

Eνιαία Ανάπτυξη Λιμανιού – Μαρίνας: Αναβάλλετται η διαμαρτυρία της 15η Ιουνίου…Έχει ολοκληρωθεί ο νομοτεχνικός έλεγχος


Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας παρευρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στην Βουλή των Αντιπροσώπων με θέμα συζήτησης ήταν το ειδικό ζήτημα της υπογραφής των Συμβολαίων που αφορούν το Έργο της Ενιαίας Ανάπτυξης Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας.

Η συνεδρία πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, της Εκπροσώπου της Γενικής Εισαγγελίας του Κράτους και του Προέδρου της Επιτροπής Αξιολόγησης του Έργου και Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, εξέφρασε την έντονη ανησυχία των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με την καθυστέρηση των διαδικασιών, όπως αυτές είχαν αναφερθεί κατά την επίσημη ανακοίνωση της Συμφωνίας με τον επενδυτή και ότι αυτή θα ήταν έτοιμη εντός λίγων ημερών ενώ από τότε έχουν περάσει 4 μήνες χωρίς αποτέλεσμα. Παράλληλα ανάφερε την έντονη ανησυχία του επενδυτή αφού μετά από επικοινωνία του με τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ανάφερε την πιθανότατα ναυαγίου της Συμφωνίας, λόγω αυτής της καθυστέρησης.

Τόσο ο Υπουργός και ο Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών όσο και η Εκπρόσωπος της Γενικής Εισαγγελίας του Κράτους, ανάφεραν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ότι έχει ολοκληρωθεί ο νομοτεχνικός έλεγχος και ότι τα απαραίτητα έγγραφα έχουν ετοιμαστεί και έχουν σταλεί στο Υπουργείο Μεταφορών έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να αποσταλούν στον επιτυχόντα προσφοροδότη για να μπορέσει να συνεχίσει η διαδικασία όπως προνοεί η σχετική νομοθεσία.

Ενόψει των πιο πάνω εξελίξεων και του γεγονότος ότι οι ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας είχαν αποτέλεσμα, το Δημοτικό Συμβουλίου αποφάσισε όπως αναστείλει προς το παρόν τη διαμαρτυρία έξω από την είσοδο του Λιμανιού Λάρνακας που ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 και θα αναμένει την υλοποίηση των ενεργειών από όλα τα αρμόδια Τμήματα.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο περιμένει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα συγκεκριμένο οδικό χάρτη υλοποίησης του Έργου καθώς επίσης και ενημέρωση πως η Συμφωνία διασφαλίζει την υλοποίηση των προνοιών οι οποίες αναφέρθηκαν κατά την επίσημη παρουσίαση του Έργου.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 12 Ιουνίου 2020



Κύριες Ειδήσεις





Translate »