Cablenet: Αύξηση κάλυψης δικτύου και κινητή τηλεφωνία στους άμεσους σχεδιασμούς


Ολοκληρωμένες λύσεις για όλων των ειδών εταιρειών από την Cablenet Business

Πλήρως εναρμονισμένη βρίσκεται η Cablenet με τον στόχο της Ψηφιακής Ατζέντας του 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο αφορά την προσφορά ψηλότερων ταχυτήτων διαδικτύου.

Όπως δηλώνει ο Εμπορικός Διευθυντής της Cablenet Περικλής Θεοδωρίδης, όσον αφορά τις οικιακές υπηρεσίες η Cablenet προσφέρει ταχύτητες που ξεκινούν από 50Μ και φτάνουν μέχρι τα 150Μ, ενώ για επιχειρήσεις αρχίζουν από 60Μ και φτάνουν μέχρι τα 200Μ. «Θυμίζω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει μέχρι το 2020 όλα τα υποστατικά να παίζουν στα 30Μ ενώ τουλάχιστον το 50% να μπορεί να έχει πρόσβαση μέχρι 100Μ», συνέχισε.

Στην 7η Έκθεση & Συνέδριο Πληροφορικής, Τεχνολογίας & Τηλεπικοινωνιών η οποία διοργανώνεται στις 16 Ιουνίου, η Cablenet θα παρουσιάσει ολοκληρωμένες λύσεις για όλες τις κατηγορίες εταιρειών τις οποίες προσφέρει μέσω της Cablenet Business. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν cloud (όπως infrastructure as a service, platform as a service, ή και software as a service), σταθερή τηλεφωνία (ISDN και SIP), δυνατότητα διασύνδεσης υποστατικών με κεντρικά γραφεία τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο και φυσικά το πιο γρήγορο ίντερνετ με ταχύτητες «fiberpower» μέχρι 200Μ.

Ερωτηθείς ποιες είναι οι προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η Cablenet και ευρύτερα ο τομέας τηλεπικοινωνιών ο κ. Θεοδωρίδης απάντησε: «Λόγω του ότι έχουμε συνηθίσει την αγορά στο να έχει αρκετά ψηλές προσδοκίες από εμάς, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να μην τους απογοητεύσουμε. Οπόταν συνεχώς εξελίσσουμε το ανθρώπινο μας δυναμικό και συστήματα, το δίκτυο και υποδομές μας, και ταυτόχρονα θωρακίζουμε τόσο τα δικά μας συστήματα όσο και τις συνδέσεις των πελατών μας».

Οι τάσεις διεθνώς αλλά και στην Κύπρο ονομάζονται υπολογιστικό νέφος (cloud computing), big data, γενικά πρόσβαση σε ηλεκτρονικό περιεχόμενο, πρόσβαση σε τηλεοπτικό streaming κτλ. «Στο τέλος όλα καταλήγουν στην ανάγκη μιας γρήγορης πρόσβασης στο διαδίκτυο και στη δυνατότητα πρόσβασης σε υψηλές ταχύτητες τόσο αποστολής (upload speeds) όσο και λήψης (download speeds). Η τεχνολογία Cable DOCSIS 3.0 την οποία υιοθετούμε μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε τέτοιες ταχύτητες», ανέφερε ο Εμπορικός Διευθυντής της Cablenet.

Στα επόμενα βήματα της εταιρείας βρίσκεται η αύξηση κάλυψης σε νέες περιοχές στις επαρχίες Πάφου και ελεύθερης Αμμοχώστου, αλλά σίγουρα και σε άλλα στρατηγικά σημεία σαν μεγάλους δήμους εκτός των κυρίως πόλεων Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας, που ήδη καλύπτει με το ιδιόκτητό της δίκτυο νέας γενιάς.

Ένα σημαντικό βήμα για την Cablenet είναι η εισαγωγή στη κινητή τηλεφωνία. Είναι ήδη MVNO πάροχος και συνεργάζεται σ’ αυτό το κεφάλαιο με τη Cyta.

Τέλος, η Cablenet έχει ήδη προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για τον πλήρη μετασχηματισμό της τηλεοπτικής της πλατφόρμας μεταφέροντας την τηλεοπτική εμπειρία των πελατών της στο υψηλότερο επίπεδο.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »