Λάρνακα: Έργα βιώσιμης κινητικότητας


Διαφοροποιείται μερικώς από χθες Δευτέρα η κυκλοφορία σε ορισμένους δρόμους του αστικού εμπορικού κέντρου της Λάρνακας. Οι νέες τροχαίες ρυθμίσεις που θα ισχύουν θα είναι προσωρινές και κρίθηκαν αναγκαίες εξαιτίας των εργασιών ανάπλασης δρόμων και πεζοδρομίων που γίνονται στο πλαίσιο των διευκολύνσεων που θα παρέχονται για τα ΑμεΑ.

 

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι αρχίζουν οι εργασίες για τη συμπλήρωση της ανακατασκευής τμήματος της οδού Ερμού, από τη συμβολή της με τις οδούς Γαλιλαίου και Αθηνάς μέχρι την πλατεία Ερμού. Για τις ανάγκες του πιο πάνω έργου, σύμφωνα με τον περί δήμων Νόμο και τους περί Τροχαίας Δημοτικούς Κανονισμούς Λάρνακας, θα εφαρμοστούν προσωρινά νέα μέτρα τροχαίας κίνησης.

Πιο συγκεκριμένα, θα μονοδρομηθεί η οδός Αθηνάς, από τη συμβολή της με την οδό Κωνσταντίνου Καλογερά μέχρι τη συμβολή με την οδό Ερμού, με επιτρεπόμενη κατεύθυνση προς την οδό Κωνσταντίνου Καλογερά. Περαιτέρω, θα γίνει άρση της μονής κατεύθυνσης του τμήματος της οδού Κωνσταντίνου Καλογερά, από τη συμβολή της με την οδό Αθηνάς μέχρι τη συμβολή της με την οδό Διγενή Ακρίτα και θα γίνει μετατροπή της σε δρόμο αμφίδρομης κυκλοφορίας οχημάτων. Ταυτόχρονα, θα αντιστραφεί η μονοδρόμηση της οδού Διγενή Ακρίτα, από τη συμβολή της με την οδό Ερμού μέχρι τη συμβολή με την οδό Κωνσταντίνου Καλογερά, με επιτρεπόμενη κατεύθυνση προς την οδό Ερμού. «Κατά τη διάρκεια των πιο πάνω προσωρινών μέτρων Τροχαίας θα τοποθετηθούν τα κατάλληλα σήματα τροχαίας καθώς και απαγορευτικές και κατευθυντήριες πινακίδες παράκαμψης σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Παράλληλα, θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη διακίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Ο δήμος καλεί το κοινό να συμμορφώνεται στις υποδείξεις της Τροχαίας, της Τροχονομίας του Δήμου Λάρνακας και με τα σήματα τροχαίας και απολογείται για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία που πιθανόν να προκληθεί και συνιστά την κατανόηση και τη συνεργασία του κοινού, ούτως ώστε να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν η αποπεράτωση του έργου. Η ανάπλαση δρόμων και πεζοδρομίων στο εμπορικό κέντρο για διευκόλυνση ΑμεΑ εντάσσεται στα έργα που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, όπως είναι η ανέγερση της νέας δημοτικής αγοράς, η ανάπλαση της Λέσχης Λάρνακας και του παλιού κοινοτικού κέντρου, η ανάπλαση του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί καθώς και η ανάπλαση του δημοτικού κήπου, που έχει προ πολλού ολοκληρωθεί. Τα υπόλοιπα έργα είναι υπό εξέλιξη.

politis.com.cy



Κύριες Ειδήσεις





Translate »