Breaking News

Πληρωμές με τα δάχτυλα από Τρ. Κύπρου,στο ATM με παλάμη η Ancoria


Δείτε πως αλλάζει ο τρόπος πληρωμής – Ξεχάστε τα PIN και τους κωδικούς

Πως θα σας φαινόταν να μην χρειάζεται να θυμάστε τα PIN των καρτών σας ή να μπορείτε εύκολα και απλά να πληρώνετε με την παλάμη σας ή το δαχτυλικό σας αποτύπωμα;

Δύο τράπεζες στην Κύπρο αλλάζουν το μέχρι πρότινος δεδομένο τρόπο πληρωμής με τις κάρτες εφαρμόζοντας ένα νέο και προηγμένο πρόγραμμα βασισμένο στα βιομετρικά στοιχεία του κάθε ατόμου.

Ακριβώς. Πλέον οι συναλλαγές γίνονται ακόμα πιο απλές βάσει του καινοτόμου προγράμματος των τραπεζών Κύπρου και Ancoria που επιτρέπουν στους καταναλωτές και σε όσους χρησιμοποιούν κάρτες των δύο αυτών τραπεζών να εισέλθουν σε ένα νέο και ακόμα πιο εύκολο τρόπο πληρωμής.

Πλέον οι πελάτες της Ancoria Bank μπορούν χρησιμοποιούν τα Κιόσκια Αυτοεξυπηρέτησης/ Self-Service Kiosks της τράπεζας (“SSKs”)και χωρίς τη χρήση κάρτας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι η μια αρχική εγγραφή των βιομετρικών τους δεδομένων, την οποία ολοκληρώνουν οι ίδιοι εύκολα και γρήγορα, αποκτώντας άμεση πρόσβαση στον λογαριασμό τους για να πραγματοποιούν τις τραπεζικές τους συναλλαγές ακουμπώντας την παλάμη τους στο μηχάνημα.

Πως λειτουργεί; Απλά και εύκολα στηριγμένο στα βιομετρικά δεδομένα που αναφέρονται στη μέτρηση και ανάλυση των μοναδικών φυσικών ή συμπεριφοριστικών χαρακτηριστικών του ανθρώπου όπως τα χαρακτηριστικά των φλεβών της παλάμης. Με αυτόν τον τρόπο εξακριβώνεται η ταυτότητα τους με σκοπό την πρόσβαση τους στις υπηρεσίες που παρέχονται από τα SSKs.

Από την πλευρά της η Τράπεζα Κύπρου έχει εφαρμόσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανέπαφης κάρτας η οποία θα στηρίζεται στη βιομετρική πιστοποίηση του κατόχου/χρήστη μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος.

Για το σκοπό αυτό έχουν ήδη προεπιλεγεί 100 άτομα ούτως ώστε να δοκιμαστεί το πρόγραμμα και εξαχθούν τα απαραίτητα συμπεράσματα για το κατά πόσον είναι λειτουργικό ή όχι.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Γραφείο Τύπου της Τράπεζας Κύπρου μας αναφέρθηκε ότι μέσα στο 2018 αναμένεται να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα για το αν μπορεί να λειτουργήσει, για το κόστος κλπ ούτως ώστε μακροπρόθεσμα και αν τα αποτελέσματα είναι θετικά να εφαρμοστεί.

Πως θα λειτουργεί

Όσοι χρησιμοποιούν κάρτες της Τράπεζας Κύπρου δεν θα χρειάζεται- αν το επιθυμούν να εισαγάγουν το  PIN τους αλλά  θα μπορούν ακουμπώντας το δάχτυλό τους στον αισθητήρα της κάρτας να έχουν τη δυνατότητα να πιστοποιούν κάθε συναλλαγή τους.

Αυτό γίνεται κατορθωτό από τη στιγμή που τα δαχτυλικά αποτυπώματα του κατόχου της κάρτας θα «εισάγονται» μέσα στην κάρτα  προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίηση του.

Για να γίνει, λοιπόν, αυτό θα πρέπει οι κάτοχοι καρτών της Τράπεζας Κύπρου να περάσουν δαχτυλικά τους αποτυπώματα σε ένα από τα καταστήματα της Τράπεζας.

Η βιομετρική ανέπαφη κάρτα είναι μια τεχνολογική καινοτομία που διευκολύνει τους καταναλωτές αφού θα είναι συμβατή με όλα τα POS ανέπαφων συναλλαγών.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »