Breaking News

Brand Story: Eastpak


Από τα στρατιωτικά σακίδια στα προϊόντα μακροζωίας

1952: Η Eastern Canvas Products Inc. αρχίζει να κατασκευάζει συσκευασίες και σακίδια για τον στρατό των ΗΠΑ και το Πεντάγωνο.

1976: O Mark Goldman, γιος του ιδρυτή της Eastern Canvas Products Inc., εντάσσεται στην εταιρεία του πατέρα του, στοχεύοντας σε ένα άλλο αγοραστικό κοινό για τις τσάντες τους, τους σπουδαστές των κολεγίων. Έτσι δημιουργείται το σακίδιο Padded Pak’r, γίνεται επιτυχία και μαζί του γεννιέται και η μάρκα Eastpak.

1984: Σίγουρη για τα ποιοτικά κατασκευασμένα προϊόντα της, η Eastpak προσφέρει εγγύηση εφ’ όρου ζωής.

1985: Τη δεκαετία του 1980 το brand προσθέτει εκκεντρικά και ασυνήθιστα φανταχτερά prints στα σχέδιά  του.

1994: Οι διαφημιστικές καμπάνιες της εταιρείας γίνονται διάσημες. Ξεχωρίζει αυτή του 1994, με πρωταγωνιστή ένα σκελετό με άθικτο σακίδιο της Eastpak στην πλάτη του, συμβολίζοντας ότι η ιδέα πίσω από τη δημιουργία της μάρκας δεν θα πεθάνει.

1999: Η εταιρεία λανσάρει αποσκευές με τροχάκια.

2004: Η Eastpak συνεργάζεται με τον Walter Van Beirendonck, αλλά και με δεκάδες κορυφαίους σχεδιαστές στα μετέπειτα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Jean Paul Gaultier, Kenzo και Tim Coppens.

2011: Το Eastpak Artist Studio καλεί μερικούς από τους κορυφαίους σχεδιαστές και δημιουργούς του κόσμου να συνεργαστούν και να μετατρέψουν το εικονικό Padded Pak’r σακίδιο σε πρωτότυπα έργα τέχνης, με τα έσοδα να διατίθενται για φιλανθρωπικό σκοπό κατά του AIDS.

2016: Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Eastpak επικεντρώνεται στο concept της αστικής κινητικότητας, εφευρίσκοντας καινοτόμα προϊόντα για αντοχή και μακροζωία. Οι στρατιωτικές της ρίζες εξακολουθούν να διατηρούν ισχυρή παρουσία στις δημιουργίες της, εξυπηρετώντας ανθρώπους με έντονη δραστηριότητα.

Η S. Kaniklides είναι από το 2008 ο επίσημος διανομέας και αντιπρόσωπος της Eastpak στην Κύπρο. 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »