To Montblanc 1858 Geosphere συναντά την Έρημο


Έχοντας ανεβεί τα βουνά, ανακαλύψει τα δάση, και εξερευνήσει τους παγετώνες, το νέο Montblanc 1858 Geosphere Limited Edition 1858 εμπνέεται από τα χρώματα της ερήμου. Αυτή η νέα πηγή έμπνευσης έρχεται και ως φόρος τιμής στο μοναχικό ταξίδι του Reinhold Messner, που διέσχισε τα 2000 χιλιόμετρα της Ερήμου Γκόμπι, με τις ακραίες θερμοκρασίες της να κυμαίνονται από παγωμένους χειμώνες μέχρι καυτά καλοκαίρια.

Από τα Στρατιωτικά Ρολόγια και το Πνεύμα της Εξερεύνησης στα ρολόγια Montblanc 1858

Με ακρίβεια, ευκρίνεια και ανθεκτικότητα σε ακραίες περιστάσεις, τα θρυλικά επαγγελματικά ρολόγια Minerva από τις δεκαετίες του 1920 και 1930 σχεδιάστηκαν για στρατιωτική χρήση. Κοιτάζοντας με μια άλλη ματιά αυτά τα ιστορικά ρολόγια, που αντλούσαν έμπνευση από το Πνεύμα της Εξερεύνησης, τα ρολόγια Montblanc 1858 έχουν σχεδιαστεί ως ρολόγια-εργαλεία, συνδέοντας το χτες και το σήμερα μέσα από την ιστορία, την ενδείξεις και το στιλ.

embargo2

Το Montblanc 1858 Geosphere Limited Edition 1858 σε χρώματα Ερήμου
Το Montblanc 1858 Geosphere είναι ένα από τα πιο περίφημα μοντέλα της σειράς Montblanc 1858, με τις δύο χαρακτηριστικές θολωτές ημισφαιρικές υδρόγειους που περιστρέφονται, αλλά και τις ενσωματωμένες ενδείξεις παγκόσμιας ώρας. Εμπνευσμένο από τις εξερευνήσεις του θρύλου της ορειβασίας Reinhold Messner, η Montblanc παρουσιάζει το νέο Montblanc 1858 Geosphere Limited Edition 1858, το οποίο αποτίνει φόρο τιμής στο πέντε εβδομάδων μοναχικό ταξίδι του διασχίζοντας την έρημο Γκόμπι το 2004. Υιοθετώντας τα χρώματα του βραχώδους εδάφους, το ρολόι συνδυάζει αρμονικά τη φινιρισμένη με σατέν χάλκινη κάσα με την ειδική χάραξη στο πίσω μέρος της, μια εκθαμβωτική καφέ στεφάνη δύο κατευθύνσεων από κεραμικό, ένα καφέ και μπεζ λακαρισμένο καντράν, και ένα ασορτί καφέ δερμάτινο λουράκιSfumato.

Εμπνευσμένο από το επικό ταξίδι του Reinhold Messner το 2004, η κάσα αποκαλύπτει μια μοναδική χάραξη που απεικονίζει τους διάσημους Φλεγόμενους Γκρεμούς της Ερήμου Γκόμπι, γνωστοί και ως Bayanzag, τους οποίους συνάντησε ο Messner στην πορεία του μέσα από τη Βόρεια Ασία. Οι γκρεμοί είναι γνωστοί για τις σημαντικές παλαιοντολογικές ανακαλύψεις στην περιοχή, ιδίως αυτές που έφερε στο φως η σκαπάνη του Αμερικανού παλαιοντολόγου Roy Chapman Andrews, ο οποίος το 1920 ανακάλυψε απολιθωμένα αβγά δεινοσαύρων και δείγματα Βελοσιραπτόρων. Ο Roy Chapman Andrews έδωσε στην περιοχή το όνομά της, αναφερόμενος στο κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα των βράχων στους γκρεμούς που μοιάζουν να φλέγονται κατά το ηλιοβασίλεμα. Η πίσω όψη της κάσας επίσης απεικονίζει μια πυξίδα με ανεμοδείκτη, με διακόσμηση που παρουσιάζει τον άνεμο, εμπνευσμένη με τη σειρά της από παραδοσικά στολίδια της Μογγολίας.

embargo3

Η Montblanc χρησιμοποιεί μια εξειδικευμένη τεχνική για να τονίσει την έρημο Γκόμπι στο πίσω μέρος του ρολογιού, δίνοντάς του μιαν αυθεντική τρισδιάστατη απόδοση, παρέχοντας βάθος και ρεαλισμό, σαν να επρόκειτο για φωτογραφία. Στην κατασκευή, που είναι από τιτάνιο, το μέταλλο πρέπει πρώτα να δομηθεί, που σημαίνει ότι η διακόσμηση θα χαραχτεί με laser, λαμβάνοντας υπόψη το περίγραμμα του σχεδίου. Μετά, το φινίρισμα (ματ και λακαριστό) επιτυγχάνεται επίσης με laser. Και τέλος, το στάδιο του χρωματισμού. Τα χρώματα δημιουργούνται με οξείδωση από laser. Το ποσοστό της οξείδωσης καθορίζει το τελικό, επιθυμητό χρώμα. Η Montblanc είναι ένας από τους πιο εξελιγμένους Ελβετικούς Οίκους που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία σε τόσο μεγάλη επιφάνεια. Αυτή η καινοτομία συνάδει με το πνεύμα εξερεύνησης της μάρκας.

embargo4

Περισσή προσοχή έχει αφοσιωθεί στο καφέ και μπεζ καντράν. Λακαριστό φινίρισμα, σε συνδυασμό με απαλά επίχρυσα στοιχεία, όπως οι δείκτες και οι ενδείξεις, συμπληρώνουν τον συνολικό σχεδιασμό αυτού του μοντέρνου εργαλείου-ρολογιού. Για να γίνουν πιο ευδιάκριτα, η ένδειξη μέρας/νύχτας, οι δείκτες, οι ενδείξεις, οι ανεμοδείκτες της πυξίδας, και οι ημισφαιρικές υδρόγειοι, είναι όλα επενδυμένα με μπεζ Super-LumiNova®, που έχει περαστεί στο χέρι.

To Montblanc 1858 Geosphere Limited Edition 1858 κινείται με μηχανισμό διαμετρήματος MB 29.25. Ο χαρακτηριστικός μηχανισμός απεικονίζει δύο ημισφαίρια που επιτρέπουν ενστικτώδες διάβασμα διαφορετικών ζωνών ώρας. Το ρολόι έχει δύο θολωτές, περιστρεφόμενες υδρογείους στις ενδείξεις 6 και 12, που περιβάλλονται από μια σταθερή κλίμακα με τις 24 ώρες ζωνών, και περιλαμβάνουν επίχρυσους και καφέ δείκτες μέρας/νύχτας (για το Βόρειο και Νότιο ημισφαίριο). Ο μεσημβρινός αναφοράς και για τα δύο ημισφαίρια αναδεικνύεται με μια μαύρη γραμμή, επενδυμένη με Super-LumiNova®. Eπιπρόσθετα, μια δεύτερη ζώνη ώρας, που χρησιμοποιείται ως ένδειξη της τοπικής ώρας, βρίσκεται στην ένδειξη 9, και ένα παράθυρο για την ημερομηνία (συνδεδεμένη με την τοπική ώρα) βρίσκεται στην ένδειξη 3.

embargo5

Ο μηχανισμός είναι εύκολος στη χρήση. Με τον άξονα στη θέση 2, ο χρήστης πρώτα ρυθμίζει τα περιστρεφόμενα ημισφαίρια ευθυγραμμίζοντας την γραμμή GMC/UTC με την ώρα Λονδίνου (σκιασμένη με μαύρη γραμμή στους θόλους), και ακολούθως ρυθμίζει τα λεπτά. Οι δύο υδρόγειοι στη συνέχεια συγχρονίζονται. Το Βόρειο ημισφαίριο γυρίζει ενάντια στη φορά του ρολογιού, και το Νότιο με τη φορά του ρολογιού. Το επόμενο βήμα είναι να ρυθμιστεί ο δείκτης της ώρας στην τοπική ώρα (με τον άξονα στη θέση 1, με το σύστημα γρήγορης ρύθμισης ώρας/οι υδρόγειοι δεν περιστρέφονται), το οποίο θα ρυθμίσει ταυτόχρονα και την ημερομηνία. Τέλος, η δεύτερη ζώνη ώρας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τοπική ώρα, βρίσκεται στην ένδειξη ώρας 9 και μπορεί να ρυθμιστεί μέσω εσοχής ρύθμισης που βρίσκεται στην ένδειξη ώρας 10.

embargo6

Το Montblanc 1858 Geosphere Limited Edition 1858 συμπληρώνεται με ένα ρετρό καφέ λουρί Sfumato με μπεζ ραφές.

Για πληροφορίες: VE Very Exclusive – Τηλ: 22897361



Κύριες Ειδήσεις





Translate »