Breaking News

«Χρηματοδότηση για Εγκατάσταση Θερμομόνωσης»


Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε συνεργασία με τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα (ΣΚΤ) και την υποστήριξη της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, πρωτοστατεί στην ανάπτυξη νέας ιδιωτικής πρωτοβουλίας, καινοτόμες για τα κυπριακά δεδομένα, με στόχο την προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας στα νοικοκυριά.
Η συνεργασία ΟΕΒ-ΣΚΤ οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου χρηματοδοτικού προϊόντος που προωθεί τις θερμομονώσεις σε κατοικίες, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, την εξοικονόμηση χρημάτων από τους ιδιοκτήτες, τη βελτίωση των συνθηκών θερμικής άνεσης στις κατοικίες διασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών θερμομόνωσης.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία της ΟΕΒ σε συνεργασία με τη ΣΚΤ και την υποστήριξη της Υπηρεσίας Ενέργειας, συμβαδίζει με τους στόχους της Κύπρου για την εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και με τους ακόλουθους βασικούς πυλώνες:

  1. Χρηματοδότηση: Η θερμομόνωση οροφής μίας κατοικίας μπορεί να επιφέρει εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 40%. Ωστόσο, αρκετοί ιδιοκτήτες δεν προχωρούν στην εφαρμογή της θερμομόνωσης. Η παροχή ευνοϊκών δανείων όπως χαμηλό επιτόκιο ή/και μεγαλύτερος χρόνος αποπληρωμής, είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος χρηματοδότησης. Για το λόγο αυτό η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα ανέπτυξε σε συνεργασία με την ΟΕΒ και την υποστήριξη της Υπηρεσίας Ενέργειας το ειδικό προϊόν «Χρηματοδότηση για εγκατάσταση θερμομόνωσης».
  2. Ποιότητα: Για μεγαλύτερη διάδοση των καλών εγκαταστάσεων θερμομόνωσης, θα πρέπει το επίπεδο εμπιστοσύνης των ιδιοκτητών / χρηστών των κτιρίων προς τους εγκαταστάτες θερμομόνωσης, αλλά και της ποιότητας των υλικών θερμομόνωσης οροφής να είναι αυξημένο. Μια καλή θερμομόνωση οροφής θα πρέπει να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, να είναι σωστά τοποθετημένη και να μην εμφανίζει προβλήματα. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε από την ΟΕΒ με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Ενέργειας, η διαδικασία εγγραφής στο Εθελοντικό Μητρώο Εγκαταστατών Θερμομόνωσης, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των εγκαταστάσεων θερμομόνωσης. Τα οφέλη είναι επίσης πολλαπλά προς τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τις εγκαταστάσεις θερμομόνωσης, μιας και βελτιώνουν την εικόνα και την αξιοπιστία των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της επιχείρησης τους. Το Εθελοντικό αυτό Μητρώο, θα συμβάλει στις ανάγκες εξασφάλισης χαμηλότοκου δανείου για την θερμομόνωση οροφής από ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες, κατά την αξιολόγηση του από τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα
  3. Επικοινωνία: Η ΟΕΒ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να γίνουν ευρέως γνωστά τα οφέλη από την εγκατάσταση θερμομόνωσης.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »