Όμιλος Εταιρειών Bioland Energy Group – 10 χρόνια συνεχούς επιτυχίας


Δύο εταιρικά ορόσημα το 2023, για την Bioland Energy και την Bioland Promithia

Καλωσορίζοντας το νέο έτος 2023, αναπολούμε με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση τα δέκα χρόνια ζωής του Ομίλου εταιρειών Bioland Energy Group στην Κύπρο. Παρόλες τις δυσκολίες, η διαδρομή των δέκα χρόνων ήταν για τον Όμιλο μας μία συνεχής πορεία ανάπτυξης, διεύρυνσης, προόδου και επιτυχιών.

O Όμιλος Εταιρειών Bioland Energy Group έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποίηση και περηφάνεια γιατί γιορτάζει φέτος δύο αξιοσημείωτα εταιρικά ορόσημα στην πορεία αυτή.

Tο πρώτο ορόσημο αφορά την θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, τη Bioland Energy, που ασχολείται με τον κατασκευαστικό τομέα και η οποία συμπληρώνει φέτος με απόλυτη επιτυχία δέκα χρόνια ζωής. Το όνομα Bioland Εnergy έχει γίνει συνώνυμο με την ενεργειακή ανάπτυξη, ιδιαίτερα όμως με την ανάπτυξη και κατασκευή μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων. Αξιοποιώντας την ανεξάντλητη ενέργεια του ήλιου, συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε και να αναπτυσσόμαστε δυναμικά τόσο στην Κύπρο όσο και το εξωτερικό, προσφέροντας σιγουριά, επαγγελματισμό, αξιοπιστία, σεβασμό και βιωσιμότητα στα έργα που αναλαμβάνουμε.

Το δεύτερο ορόσημο αφορά τη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, τη Bioland Promithia, που ασχολείται με την παροχή ηλεκτρισμού ως αδειούχος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία την 1η Ιανουαρίου 2023 γιορτάζει τη συμπλήρωση δύο χρόνων συνεχούς και απρόσκοπτης παροχής ηλεκτρισμού σε πέραν των εκατό επιλεγμένους βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες.

Ο αριθμός των έργων που ο Όμιλος Εταιρειών Bioland Energy Group έχει κατασκευάσει, συντηρεί, λειτουργεί και εμπορεύεται αυξάνεται μέσα από τα χρόνια κατά τρόπο εντυπωσιακό. Η θυγατρική κατασκευαστική εταιρεία Bioland Energy, παρέδωσε μέχρι σήμερα 29 φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 45 MW, τα οποία έχουν βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της εταιρείας και των εθνικών στόχων για πράσινη ενέργεια. Μέσα στο νέο έτος 2023, δρομολογείται η παράδοση πρόσθετων έργων που θα ανεβάσουν τον αριθμό των μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων της εταιρείας σε 77, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 78 MW.

Παράλληλα η Bioland Energy έχει υλοποιήσει και παραδώσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 2500 εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων σε σπίτια και επιχειρήσεις, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος περίπου 10 MW, που έχουν βοηθήσει στη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλούς συμπατριώτες μας ως τελικοί καταναλωτές, σε όλη την Κύπρο.

4419909322059180 image
4419909390147191 image
4419909487628577 image

Όμως η πιο εντυπωσιακή επιτυχία του Ομίλου είναι η παροχή ηλεκτρισμού που έχει αναλάβει και διεκπεραιώνει με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία δύο χρόνια η εταιρεία Bioland Promithia, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, η οποία λειτουργεί ως αδειούχος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας, προς το παρόν στη μεταβατική ρύθμιση της αγοράς ηλεκτρισμού και στη συνέχεια και στην Τελική Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού.

H Bioland Promithia είναι πρωτοπόρος στη μεγάλη προσπάθεια να εξασφαλιστεί επιτέλους και στον Κύπριο καταναλωτή το δικαίωμα επιλογής προμηθευτή της δικής του αρεσκείας, σε μια ελεύθερη, υγιή και Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού. Προς το παρόν στη μεταβατική ρύθμιση της αγοράς ηλεκτρισμού, η εταιρεία μας είναι σε θέση να εξυπηρετεί τελικούς καταναλωτές κάτω από περιορισμούς, οι οποίοι δεν θα υπάρχουν στην Τελική Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού. Είναι γι’ αυτό που πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς να βοηθήσουν ώστε να εφαρμοστεί η Τελική Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού και στην Κύπρο χωρίς άλλη καθυστέρηση, με προφανή τα ευεργετικά πλεονεκτήματα και τα μακροπρόθεσμα οφέλη που αυτή θα φέρει στον Κύπριο καταναλωτή. Η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται για πολλά χρόνια είναι εντελώς αδικαιολόγητη.

Σήμερα η εταιρεία Bioland Promithia προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια από φωτοβολταϊκά πάρκα που ο Όμιλος έχει κατασκευάσει και από πάρκα που συνεργάτες –παραγωγοί έχουν εμπιστευτεί τη διαχείρισή τους στην εταιρεία μας που ανέρχονται σε 63 πάρκα, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 55 MW. Μέσα στο Νέο Χρόνο ο αριθμός των φωτοβολταϊκών πάρκων αναμένεται ότι θα ανέλθει σε περίπου 100 πάρκα, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 88 MW.

Αντίστοιχα, η εταιρεία Bioland Promithia προμηθεύει σήμερα με ηλεκτρική ενέργεια 106 τελικούς πελάτες, με συνολικό εγκεκριμένο φορτίο 28 MVA και στο νέο έτος αναμένεται ότι θα εξυπηρετεί 190 τελικούς πελάτες, με συνολικό εγκεκριμένο φορτίο 58 MVA.

Ευελπιστούμε ότι η έναρξη της Τελικής Ανταγωνιστικής Αγοράς Ηλεκτρισμού δεν θα αργήσει. Η εταιρεία μας Bioland Promithia προετοιμάζεται και προγραμματίζεται ούτως ώστε στην Τελική Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού να διευρύνει τον κύκλο εργασιών της ακόμα περισσότερο, καλώντας σε συνεργασία παραγωγούς και καταναλωτές που συμμερίζονται μαζί μας το ίδιο όραμα για Πράσινη Μετάβαση.

Ο Όμιλος εταιρειών Bioland Energy Group θέλει να ευχαριστήσει το προσωπικό που εργάζεται φιλότιμα, τους συνεργάτες –παραγωγούς και τους τελικούς καταναλωτές που εμπιστεύονται και τον στηρίζουν. Ο Όμιλος εταιρειών Bioland Energy Group φιλοδοξεί να προσφέρει περισσότερες ενεργειακές επιλογές και μέσα από την καινοτομία και την εξέλιξη να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την ενεργειακή προσφορά της σε περισσότερους καταναλωτές και συνεργάτες.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Λεωφόρος Ελευθερίας 3, 7102,

Αραδίππου, Λάρνακα

Tηλ.: 24 505 050

www.biolandenergy.com

www.biolandpromithia.com



Κύριες Ειδήσεις





Translate »