Breaking News

Φθηνότερο κατά 6% το ρεύμα από 1η Σεπτεμβρίου


Η ΡΑΕΚ καθόρισε τις νέες διατιμήσεις με βάση την αρχή της κοστοστρέφειας

Τονίζεται, επίσης, πως σύμφωνα με τη μεθοδολογία προσδιορισμού των νέων διατιμήσεων προκύπτει μια γενική μείωση της τάξης περίπου 6% όπου, οι περισσότερες κατηγορίες καταναλωτών θα ωφεληθούν από μειώσεις στην τιμή του ρεύματος. Υπάρχουν όμως κατηγορίες, προστίθεται, όπως η διατίμηση των θερμοσυσσωρευτών, της άντλησης νερού,  του οδικού φωτισμού και των μεγάλων βιομηχανικών πελατών, που η εφαρμογή της νέας μεθοδολογίας υπολογισμού χρέωσης της κατανάλωσης με βάση την κοστοστρέφεια θα οδηγούσε σε αυξήσεις.
Το Νοέμβριο του 2016, συνεχίζει η ανακοίνωση, η ΑΗΚ είχε προβεί σε Δημόσια Διαβούλευση για το θέμα και  υποβλήθηκαν σχόλια από τους πελάτες της.
«Ανταποκρινόμενη στα σχόλια και στις εισηγήσεις που υποβλήθηκαν, και προκειμένου να δοθεί ο χρόνος στους επηρεαζόμενους από τις αυξήσεις καταναλωτές να προσαρμοστούν με βάση τα νέα δεδομένα, η ΑΗΚ θα αναλάβει να καλύψει η ίδια τη διαφορά που προκύπτει στις πιο πάνω διατιμήσεις. Η ΑΗΚ θα συνεχίσει να καλύπτει το κόστος αυτό μέχρι τη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού ή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, όποιο από τα δύο συμβεί νωρίτερα» αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση της ΑΗΚ.
Συνεχίζοντας η ΑΗΚ, αναφέρει πως, έχει ετοιμάσει ενημερωτικό έντυπο για τις νέες διατιμήσεις για μία πρώτη πληροφόρηση του κοινού. Το ενημερωτικό έντυπο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της ΑΗΚ και στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών. Σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Απόφαση, η ΑΗΚ θα πρέπει να υποβάλει τα λεπτομερή σχέδια των Διατιμήσεων του έτους 2017 μέχρι τις 30.6.2017 για έγκριση από τη ΡΑΕΚ.  Μετά την έγκριση της ΡΑΕΚ, η ΑΗΚ θα προβεί σε αναλυτική ενημέρωση του κοινού για τις νέες διατιμήσεις.
Η ΑΗΚ ευχαριστεί τους καταναλωτές για τη συνεργασία τους στην εφαρμογή των νέων διατιμήσεων.


Κύριες Ειδήσεις





Translate »