Φεύγουν τα διυλιστήρια, έρχονται οι επενδύσεις στην Λάρνακα


Πηγή: kathimerini.com.cy

Ανδρέας Βύρας: Ενδιαφέρον για ξενοδοχεία και τεχνολογικό πάρκο, αρχίζουν τα έργα και στο λιμάνι Λάρνακας

Σε 3-4 χρόνια θα ξεκινήσουν να παίρνουν σάρκα και οστά οι αναπτύξεις στην περιοχή των διυλιστηρίων στον δρόμο Λάρνακας Δεκέλειας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δημάρχου της πόλης Ανδρέα Βύρα. Βάσει του σχεδίου περιοχής προνοούνται αναπτύξεις μέχρι 20 και 15 ορόφων, ενώ ήδη έχει καταγραφεί επενδυτικό ενδιαφέρον για δημιουργία πάρκου τεχνολογίας. «Τα επόμενα χρόνια στην συγκεκριμένη περιοχή θα υπάρχει οικοδομικός οργασμός και έργων», αναφέρει χαρακτηριστικά. Την άνοιξη αρχίζουν και τα πρώτα έργα ανάπλασης στο λιμάνι της πόλης, ενώ στο μεταξύ καταγράφεται έντονη κινητικότητα για νέα ξενοδοχεία και οικιστικές αναπτύξεις. Με τις εξελίξεις που έρχονται στην Λάρνακα ο κ. Βύρας επισημαίνει ότι ίσως μια θητεία δεν είναι αρκετή, αν και τονίζει ότι είναι νωρίς ακόμη για να ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές.

– Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε στην Λάρνακα εικόνες που θυμίζουν Λεμεσό. Και εννοούμε ότι σε διαφορετικά σημεία της πόλης υπάρχουν σε εξέλιξη μεγάλα έργα ανάπτυξης. Είναι η Λάρνακα πλέον το επίκεντρο των επενδύσεων;

– Κάθε πόλη έχει τις ιδιαιτερότητές της, τα χαρακτηριστικά της και είναι διαφορετική. Δεν θα γίνει η Λάρνακα κάποια άλλη πόλη, αντιθέτως ο σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε την κουλτούρα, την φυσιογνωμία μας και τον χαρακτήρα μας ως Λάρνακα, κάτι που δεν έρχεται σε αντίθεση με την ανάπτυξη. Αυτή την στιγμή, για διάφορους λόγους καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον για διάφορες μορφές ανάπτυξης από επενδυτές διαφόρων χωρών, κάτι το οποίο μας χαροποιεί. Από την άλλη, μας επιφορτίζει με την ευθύνη να βοηθήσουμε αυτές τις αναπτύξεις και παράλληλα να αναπτύξουμε την Λάρνακα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι προς όφελος της πόλης, των πολλών και γενικά να μην αλλάξει η φυσιογνωμία και ο χαρακτήρας της. Δεν είναι θέμα τίτλων ή απόλυτων δεδομένων αλλά μας χαροποιεί το γεγονός ότι η Λάρνακα, μπήκε πλέον στο χάρτη του επενδυτικού ενδιαφέροντος, δεν αντιμετωπίζεται ως ο φτωχός συγγενής σε αυτόν τον τομέα και είναι ένας ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις.

Διαβάστε τo ρεπορτάζ της Μαρίας Ηρακλέους στην έντυπη έκδοση της «Κ».



Κύριες Ειδήσεις





Translate »