Breaking News

Το διαδίκτυο και οι νέες τεχνολογίες σχεδιάζουν το μέλλον


Ημερίδα της Cyta για τις ευκαιρίες που προσφέρει στους νέους το διαδίκτυο

Οι ευκαιρίες που προσφέρει το διαδίκτυο στους νέους αποτέλεσε αντικείμενο ημερίδας που διοργάνωσε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου η Cyta σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στην Πάφο όπου συμμετείχαν, μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων, λυκείων και τεχνικών σχολών της επαρχίας Πάφου, με τη συνοδεία των καθηγητών τους.

Στα απτά αποτελέσματα που έχει δώσει η χρήση της τεχνολογίας στη δημιουργία νέων, καινοτόμων επαγγελμάτων αναφέρθηκε ο Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης Πληροφορικής, Σωκράτης Μυλωνάς και ευχήθηκε στα παιδιά να πετύχουν τους στόχους τους, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που τους προσφέρει το διαδίκτυο.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Καταναλωτικής Αγοράς της Cyta, Κίκης Κυριάκου, προέτρεψε τα παιδιά να μην εγκαταλείπουν ποτέ τα όνειρά τους, αλλά να τα κυνηγούν, αξιοποιώντας ανάλογα την τεχνολογία και τις δυνατότητες που τους παρέχει. Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Cyta, με την αξιοπιστία και την υπευθυνότητα που τη χαρακτηρίζει, είναι δίπλα σε κάθε νέο και του προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για μια καλή σταδιοδρομία.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στους τρόπους που το διαδίκτυο και η τεχνολογία μπορούν να βοηθήσουν τους νέους ανθρώπους, προκειμένου να έχουν μια πιο εύκολη και παραγωγική ζωή και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Πρόβαλαν, επίσης, τις προοπτικές που προσφέρουν στην αγορά εργασίας τα νέα επαγγέλματα που προκύπτουν από την αξιοποίηση της τεχνολογίας, μέσα από δικά τους παραδείγματα.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν:
Ο Γεράσιμος Νικολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Adaplo, ο οποίος δημιούργησε μια νέα ελληνική πλατφόρμα για ηλεκτρονικά καταστήματα, που επιτυγχάνει να μετατρέπει έναν εν δυνάμει πελάτη, σε ενεργό πελάτη.

Ο Κωνσταντίνος Χρίστου, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Avocarrot, της εταιρείας που δημιούργησε την ομώνυμη τεχνολογική πλατφόρμα, που δραστηριοποιείται στον κλάδο της διαφήμισης για κινητές εφαρμογές (mobile advertising).

Σημαντική ήταν, επίσης, και η συμβολή του αθλητή μας ιστιοπλόου ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη, ο οποίος ενέπνευσε τα παιδιά, μέσα από τη διήγηση του δικού του οδοιπορικού.

Παρουσιαστής της ημερίδας ήταν ο Νίκος Βασιλάκος, Δημοσιογράφος Τεχνολογίας και Διευθυντής Ψηφιακής Στρατηγικής, Πρόεδρος Internet Now και Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet. Η ημερίδα πρόσφερε στα παιδιά πλούσιες γνώσεις και μοναδικές  εμπειρίες σε ένα δημιουργικό περιβάλλον, με μικρά ιπτάμενα κατευθυνόμενα μη επανδρωμένα οχήματα (drones) να κινούνται στην αίθουσα και ρομπότ να περιφέρονται ανάμεσά τους. Υπεύθυνοι για την επίδειξη των drones ήταν το Πανεπιστήμιο Κύπρου και των ρομπότ το Πανεπιστήμιο Φρέντερικ.

inbusinessnov2016



Κύριες Ειδήσεις





Translate »