Τον Μάρτιο τα νεότερα για το λιμάνι Λάρνακας


Παράταση δύο μηνών για την αξιολόγηση της προσφοράς ζήτησε το Υπουργείο Μεταφορών

 

Δεν ολοκληρώνεται στις 16 Ιανουαρίου, όπως είχε οριστεί αρχικά, το έργο της επιτροπής αξιολόγησης για την προσφορά των Ισραηλινών σε σχέση με την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας. Η διαδικασία φαίνεται ότι παίρνει παράταση εξήντα ημερών μετά από σχετικό αίτημα του Υπουργείου, ενώ ενδεχομένως δε να ζητηθούν διευκρινήσεις από την εταιρεία για την οικονομική προσφορά.

Η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου ζήτησε με επιστολή της στο Υπουργικό Συμβούλιο έγκριση για επέκταση του χρόνου αξιολόγησης της προσφοράς, καθώς πρόκειται για ογκώδη φάκελο της προσφοράς και έργο πολύπλοκο. Η επένδυση ξεπερνά το 1 δισ., και περιλαμβάνει και αναπτύξεις σε χερσαία έκταση 220.000 τετραγωνικών μέτρων γύρω από το λιμάνι και την μαρίνα. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία AMPA Ltd & Israel Shipyards Ltd είχε υποβάλει την πρόταση του στο Υπουργείο Μεταφορών στις 16 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι μετά τις διευκρινήσεις που θα δοθούν από την AMPA Ltd & Israel Shipyards Ltd,  αναμένεται να ετοιμαστεί εισηγητική έκθεση στο Συμβούλιο Προσφορών, ενώ από την στιγμή που εγκριθεί η έκθεση, τότε σειρά θα πάρει η αξιολόγηση του φακέλου Β΄ της οικονομικής προσφοράς.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »