Τι απαντάει η ΑΗΚ σε παράπονα για αυξημένες χρεώσεις (vid)


Απάντηση στα παράπονα αρκετών καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίοι κάνουν λόγο για «αυξημένες χρεώσεις», έδωσε από την εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι» του SIGMA η εκπρόσωπος της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια, «με την εφαρμογή των νέων διατιμήσεων από την 1η Σεπτεμβρίου του 2017, τα νέα τιμολόγια της Αρχής Ηλεκτρισμού περιλαμβάνουν αναλυτικά το κόστος για κάθε δραστηριότητα: Για την παραγωγή, τη μεταφορά, τη διανομή και την προμήθεια του ηλεκτρικού ρεύματος».

Όσον αφορά στο κόστος καταγραφής της ένδειξης του μετρητή, η κα Παπαδοπούλου σημείωσε ότι στις προηγούμενες διατιμήσεις το κόστος μέτρησης περιλαμβανόταν στο ποσοστό πάγιας χρέωσης, ενώ τώρα, με τον νέο, έντυπο λογαριασμό, αναφέρεται διακριτά.

Επίσης, σε σχέση με τη μέτρηση της κατανάλωσης των διμηνιαίων καταναλωτών, συνεργεία της ΑΗΚ επισκέπτονται τα υποστατικά προκειμένου να την καταγράψουν, σε αντίθεση με τους μηνιαίους, των οποίων η καταμέτρηση γίνεται ηλεκτρονικά.

Στην παρατήρηση ότι με αυτό τον τρόπο οι διμηνιαίοι πληρώνουν περισσότερα, η κα Παπαδοπούλου απάντησε ότι, σύμφωνα με τη ρυθμιστική απόφαση, σε πρώτη φάση το ύψος της εν λόγω χρέωσης καθορίστηκε και επιμερίστηκε ομοιόμορφα, ανάμεσα στο σύνολο των πελατών, ώστε η ΑΗΚ να εισπράττει τα επιτρεπόμενα έσοδα για την άσκηση της συγκεκριμένης εργασίας.

Πηγή: sigmalive.com



Κύριες Ειδήσεις





Translate »