Τα βρήκε ο Νικολάϊ Ποταπένκο με το Δήμο και ετοιμάζει τη μεγάλη επένδυση στις Φοινικούδες


Την ανέγερση δύο πύργων στις Φοινικούδες της Λάρνακας σχεδιάζει ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος Νικολάι Ποταπένκο, στο χώρο που σήμερα λειτουργεί το καφεστιατόριο Hobos.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πολίτης», ο ρώσος επενδυτής σημειώνει ότι υπάρχει καλή συνεργασία με τον δήμαρχο της Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα και το τελευταίο διάστημα είχε 3-4 συναντήσεις μαζί του, τις οποίες χαρακτήρισε εποικοδομητικές, προκειμένου να «τρέξουν» οι διαδικασίες και να ξεκαθαρίσουν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, ώστε το έργο να πάρει σάρκα και οστά.

Ήδη έχουν συμφωνηθεί και κάποιες τροποποιήσεις όσον αφορά τους όρους πληρωμής στο συμβόλαιο για την αγορά του δημοτικού τεμαχίου στην πλατεία Κίμωνος, τεμάχιο που είναι απαραίτητο για να υλοποιηθεί το έργο.

Τη δεδομένη στιγμή, ετοιμάζονται οι λεπτομέρειες των κατασκευαστικών σχεδίων, τα οποία θα υποβληθούν στο Δήμο Λάρνακας για έγκριση. Αναμένεται πως μέχρι τον Μάιο ή Ιούνιο να εξασφαλιστεί η πολεοδομική άδεια και μέχρι το τέλος του χρόνου να εξασφαλιστεί η οικοδομική άδεια και αρχές του 2019 να αρχίσουν τα κατασκευαστικά έργα, ενώ η ολοκλήρωση του θα χρειαστεί περίπου δυόμισι χρόνια.
Το ένα κτήριο θα έχει 11 ορόφους και θα είναι το πεντάστερο ξενοδοχείο δυναμικότητας 100 δωματίων. Δίπλα θα είναι το δεύτερο κτήριο με 29 ορόφους και 129 πολυτελή διαμερίσματα. Η επένδυση περιλαμβάνει επίσης την δημιουργία μικρού εμπορικού κέντρου στο ισόγειο με 20 καταστήματα, γραφεία και χώρους στάθμευσης για 440 αυτοκίνητα. Το συνολικό κόστος της επένδυσης υπολογίζεται στα €150 εκ. Ο Ρώσος επενδυτής θα ξοδέψει και €1,2 εκ. για τον εξωραϊσμό της πλατείας Κίμωνος.

«Γιατί επέλεξα τις Φοινικούδες για να επενδύσω; Γιατί θεωρώ το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας το πιο όμορφο, το πιο εύκολα προσβάσιμο και το πιο ιστορικό στην Κύπρο. Αγαπώ τη Λάρνακα. Ζω σε αυτήν την πόλη 24 χρόνια. Αγάπησα τον κόσμο της. Η Λάρνακα θα είναι η πόλη με τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης στο μέλλον μετά τη μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών», σημειώνει ο κ. Ποταπένκο.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »