Breaking News

Στη Λάρνακα μετρούν τα πολυώροφα


Τη δική της δεκαετία ζει η Λάρνακα η οποία πλέον δεν θυμίζει τίποτα από τον φτωχό συγγενή των άλλων πόλεων, με το ένα αναπτυξιακό έργο να διαδέχεται το άλλο.

Στη μεγάλη γκάμα των έργων που βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή σύντομα θα προστεθούν άλλα τρία, που θα τεθούν την ερχόμενη Τρίτη στη ζυγαριά της περιβαλλοντικής αρχής.

 

 

«QII» 15 ορόφων

Το προτεινόμενο έργο αφορά πολυώροφο κτήριο γραφείων με την ονομασία «QII» το οποίο θα αποτελείται από δεκαπέντε ορόφους, της εταιρείας Seglane Investments, στο δήμο Λάρνακας.

Σύμφωνα με τη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον από την ανέγερση του έργου που κατατέθηκε ενώπιον της περιβαλλοντικής αρχής το κτήριο θα φιλοξενεί δεκατρία γραφεία (1 γραφείο στον κάθε όροφο), καφετέρια/bar στο ισόγειο και το μεσοπάτωμα, καθώς και δύο επίπεδα υπογείων χώρων στάθμευσης και δύο μηχανολογικούς ορόφους.

Το έργο χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Λάρνακας στην ενορία Αγίου Νικολάου.

Το συνολικό ύψος θα είναι ίσο με 63.60 m από το υψόμετρο του υφιστάμενου εδάφους. Το συνολικό εμβαδόν των υπό μελέτη τεμαχίων είναι 1125 τ.μ. και εκτιμάται ότι το κτήριο καλύπτει περίπου του 40% της έκτασης αυτής στο ισόγειο επίπεδο. Το υπόλοιπο εμβαδόν του έργου περιλαμβάνει τη ρυμοτομία, εξωτερικούς χώρους στάθμευσης, χώρο κοινοτικού εξοπλισμού και χώρους πρασίνου.

Η μέθοδος κατασκευής του θα είναι αντίστοιχη με τα έργα ίδιας φύσης (πολυκατοικίες – πολυώροφα κτήρια). Το κτήριο θα αποτελεί σύμμικτη κατασκευή (μεταλλικές δοκοί και υποστυλώματα σε συνδυασμό με την κατασκευή στοιχείων από οπλισμένο σκυρόδεμα – πλάκα και θεμέλια).

 

 

«QIII» 12 ορόφων

Το δεύτερο κτήριο που θα τεθεί στο μικροσκόπιο της αρμόδιας επιτροπής εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον από το προτεινόμενο έργο είναι το 12όροφο κτήριο υπό την ονομασία QIII αποτελούμενο από γραφεία που προγραμματίζει η εταιρείας Solarzo Trading Ltd στη Λάρνακα.

Το προτεινόμενο έργο το οποίο θα φιλοξενεί γραφεία, χωροθετείται εντός της πόλης σε μικρή απόσταση απο τον κεντρικό πυρήνα της πόλης. Βρίσκεται στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, παράλληλη της λεωφόρου Νίκου και Δέσποινας Παττίχη στην οποία συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός εμπορικών αναπτύξεων, διοικητικών υπηρεσιών καθώς και οικιστικών αναπτύξεων.

Σημειώνεται ότι χάρη στην ταχεία οικονομική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια προκύπτει ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη για επικάλυψη εμπορικών αναγκών και επαγγελματικής στέγασης. Σκοπός του έργου είναι να καλύψει μέρος αυτών των αναγκών ενώ θα εμπλουτίσει περαιτέρω τις οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής.

 

 

Infinity Residences 11 ορόφων

Στη λίστα τον project της εταιρείας Rinon Investment, η οποία προγραμματίζει την κατασκευή και λειτουργία οικιστικής ανάπτυξης με την ονομασία «Infinity Residences», βρίσκεται κτήριο 11 ορόφων στο δήμο Λάρνακας.

Το προτεινόμενο έργο αφορά οικιστική ανάπτυξη η οποία θα αποτελείται από έντεκα (11) ορόφους, 27 διαμερίσματα, γυμναστήριο και έναν υπόγειο χώρο.

Το έργο γειτνιάζει στα ανατολικά με κατοικίες και πολυκατοικίες, στα δυτικά με γραφεία και στα βόρεια με καταστήματα (αυτοκινήτων και υποδημάτων).

Γενικά, στην περιοχή μελέτης παρουσιάζεται έντονη δραστηριότητα με την παρουσία σημαντικού αριθμού οικιστικών αναπτύξεων, καφεστιατόρια, κτήρια γραφείων, υποκαταστήματα τραπεζών, το λιμάνι Λάρνακας και άλλες δημόσιες υποδομές.

Σκοπός του έργου είναι να καλύψει μέρος των οικιστικών αναγκών της περιοχής. Παράλληλα αναμένεται ότι η λειτουργία του θα εμπλουτίσει περαιτέρω τις οικονομικές δυνατότητες της περιοχής και θα ενδυναμώσει τον κοινωνικό και οικονομικό χαρακτήρα της.

Αναλυτικότερα, το έργο θα αποτελείται από τα ακόλουθα: 11 όροφοι και 1 υπόγειος χώρος, 27 διαμερίσματα, τα οποία βρίσκονται στο επίπεδο 1-11.

Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχουν 5 διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, 12 διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων και 10 διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων, γυμναστήριο, αποδυτήρια και χώρος αναμονής στο ισόγειο, roof garden, 31 χώροι στάθμευσης στο υπόγειο, 3 χώροι στάθμευσης για ΑμΕΑ και 6 χώρους στάθμευσης για ποδήλατα στο ισόγειο, και 27 αποθήκες και υπόγειο.

Μεγάλο μέρος του ισογείου χώρου θα τοπιοτεχνηθεί κατάλληλα με καλλωπιστικά φυτά και δέντρα, υγρά στοιχεία και μονοπάτια και το 25% αυτού θα είναι δημόσια προσβάσιμο. Στον κλειστό χώρο του ισογείου θα στεγάζεται γυμναστήριο και χώροι αποδυτηρίων, τα οποία θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους ενοίκους. Οι όροφοι 1-11 θα αποτελούνται από διαμερίσματα.

 

Πηγή: stockwatch.com.cy

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »