Breaking News

Πράσινο φως για ανάπτυξη κοντά στο αεροδρόμιο Λάρνακας


Πηγή: philenews.com
Το πράσινο φως άναψε η Περιβαλλοντική Αρχή για ανάπτυξη πολύ κοντά στην Αλυκή Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, το προτεινόμενο έργο το οποίο εξετάζεται κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας αφορά αίτηση για δημιουργία χώρου στάθμευσης και ενοικίασης αυτοκινήτων ταξιδιωτών του αεροδρομίου Λάρνακας.

Το έργο προτείνεται να χωροθετηθεί στο τεμάχιο 495, Φ/Σχ.50/15 που εμπίπτει σε πολεοδομική ζώνη προστασίας Δα2 (81%) και Γα2 (19%), είναι επίπεδο και βρίσκεται μεταξύ δημόσιου δρόμου και του υπεραστικού δρόμου που οδηγεί από τον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού προς το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Μέσα στο τεμάχιο υπάρχει υφιστάμενη μικρή οικοδομή η οποία θα κατεδαφιστεί, ενώ η παρούσα χρήση του τεμαχίου είναι γεωργική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υποβλήθηκαν θα γίνει αφαίρεση επιφανειακού χώματος σε βάθος 10-15εκ. για τη θεμελίωση του ελαφρού τύπου μικρού κτηρίου το οποίο θα κατασκευαστεί με συμβατικά υλικά (οπλισμένο σκυρόδεμα για τη θεμελίωση, μεταλλικές 2 κολώνες/δοκούς κλπ) και θα στεγάσει το γραφείο του χώρου ενοικίασης.

Το τεμάχιο θα επιχωματωθεί με κατάλληλα υλικά ώστε να δεχτεί τις προτεινόμενες κατασκευές. Ο χώρος στάθμευσης θα καλυφθεί με άσφαλτο και θα έχει χωρητικότητα 126 οχήματα. Με βάση τα συμπληρωματικά στοιχεία που υποβλήθηκαν, δε θα γίνεται επί τόπου πλύσιμο οχημάτων, αλλαγή λαδιού ή άλλες εργασίες συντήρησης οχημάτων.

Οι διαχειριστές της επιχείρησης θα συνεργάζονται με εγκριμένες αδειούχες επιχειρήσεις της περιοχής για την εκτέλεση των εν λόγω εργασιών. Στην ευρύτερη περιοχή μελέτης υπάρχουν μερικές παρόμοιου τύπου αναπτύξεις και κατοικίες.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »