Breaking News

Πολυβίου: Πετυχημένο το 2023 για τον τουρισμό της Λάρνακας – Δεν ανησυχούμε για το 2024


Τη χρονιά που μας φεύγει δούλεψε τόσο το κέντρο όσο και η τουριστική περιοχή της Λάρνακας ανέφερε ο Πρόεδρος του τοπικού Σύνδεσμου Ξενοδόχων

Ικανοποιητική και πολύ καλή χαρακτήρισε τη χρονιά που μας φεύγει όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών και τις πληρότητες ξενοδοχείων στη πόλη και επαρχία Λάρνακας, ο Μάριος Πολυβίου, Πρόεδρος του τοπικού Συνδέσμου Ξενοδόχων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε ότι «η χρονιά που μας αφήνει ήταν πολύ καλή και ικανοποιητική και κατά τη διάρκεια της δούλεψε τόσο το κέντρο όσο και η τουριστική περιοχή της Λάρνακας, ενώ η πόλη κατάφερε, λόγω ορισμένων συγκυριών, να επιμηκύνει έστω και για λίγο την τουριστική περίοδο. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος όλων των φορέων του τουρισμού σε ολόκληρη την Κύπρο», είπε.

 

 

Θετικό το πρόσημο και για Νοέμβριο – Δεκέμβριο

Πρόσθεσε ότι «ακόμα και ο Νοέμβριος κινήθηκε σε ψηλά επίπεδα πληρότητας για όλα τα ξενοδοχεία, ειδικά για αυτά που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, που είναι όλα ανοικτά και τα οποία συνεχίζουν να έχουν αρκετά καλές πληρότητες και τον Δεκέμβριο. Τα ξενοδοχεία της τουριστικής περιοχής Πύλας και Ορόκλινης, εκμεταλλεύονται τη χειμερινή περίοδο και τις χαμηλές τους πληρότητες, για να προχωρήσουν σε ανακαινίσεις, προκειμένου να είναι έτοιμα για την επόμενη τουριστική σεζόν», πρόσθεσε.

Ο κ. Πολυβίου εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ο χρόνος θα κλείσει με νούμερα που είναι πολύ κοντά με τις πληρότητες του 2019, υπολογίζουμε γύρω στο 5% κάτω από τον συγκεκριμένο χρόνο. Χαρακτηρίζουμε τη φετινή χρονιά ως την πρώτη μετά την πανδημία του κορωνοϊού, κατά την οποία είχαμε μια πετυχημένη τουριστική περίοδο», επεσήμανε.

 

 

Οι εκτιμήσεις για το 2024

Ερωτηθείς για τις προβλέψεις που κάνουν οι αρμόδιοι τουριστικοί φορείς για το 2024 για τη Λάρνακα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ απάντησε πως «δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό στον ορίζοντα πέραν από την κατάσταση που επικρατεί με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Ευχόμαστε να τελειώσει ο πόλεμος και να μπορέσει η κατάσταση να επανέλθει σε ομαλότητα γιατί» ανέφερε, σημειώνοντας πως «το Ισραήλ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Κύπρο και ειδικότερα για τη Λάρνακα αφού κρίνεται πολύ σημαντική».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Πολυβίου απάντησε πως «τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο η κατάσταση με τις αφίξεις τουριστών εξισορρόπησε από κάποιες άλλες αγορές που ήρθαν στη Κύπρο αλλά και στη Λάρνακα, λόγω του πολέμου στο Ισραήλ. Ωστόσο σε νούμερα δεν φάνηκε ότι υπήρχε μεγάλη απώλεια τουρισμού» ανέφερε.

 

 

«Νεκρή η ρωσική αγορά»

Οσον αφορά τη ρωσική αγορά, είπε πως «ουσιαστικά αυτή η αγορά είναι νεκρή, αφού σε σύγκριση με τους αριθμούς που έρχονταν τα προηγούμενα χρόνια, οι τουρίστες από τη συγκεκριμένη χώρα είναι πολύ λίγοι, λόγω ακριβώς του πολέμου που συνεχίζεται στην Ουκρανία. Από τις 800 χιλιάδες τουρίστες που έρχονταν στην Κύπρο από τη Ρωσία, φέτος είχαμε μόνο 40 που είναι μηδαμινός αριθμός για τα νούμερα από τη συγκεκριμένη αγορά».

Αφού χαρακτήρισε «ικανοποιητική την τουριστική χρονιά που μας αφήνει σε δύο μέρες», ο κ. Πολυβίου σημείωσε πως «τα νούμερα που καταγράφονται στη Λάρνακα καταδεικνύουν τη γενική ανάπτυξη που υπάρχει στη πόλη και ειδικότερα στην τουριστική βιομηχανία».

Πηγή: ΚΥΠΕ



Κύριες Ειδήσεις





Translate »