Breaking News

Πετρελαιοδεξαμενές: Νέα ενδεχόμενη παράταση, φέρνει εκνευρισμό στη Λάρνακα


Πηγή: alphanews.live

Για άλλη μια φορά τίθεται θέμα ανατροπής των χρονοδιαγραμμάτων για την οριστική μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής διαφάνηκε πως πέραν της πανδημίας η οποία έχει δημιουργήσει κάποιες καθυστερήσεις, μια διαφωνία ανάμεσα στην Αρχή Λιμένων Κύπρου και των εταιρειών για το θέμα του αγκυροβολίου και των αγωγών υγραερίου, θέτει σε κίνδυνο ξανά τα χρονοδιαγράμματα.

Σε κοινή τους δήλωση οι Βουλευτές του ΑΚΕΛ Ευανθία Σάββα και Ανδρέας Πασιουρτίδης ανέφεραν ότι η διαφωνία αυτή ενδεχομένως να επιφέρει ανατροπή στους σχεδιασμούς και στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων μετακίνησης, όπως αυτά συμφωνήθηκαν μετά από πολλές πιέσεις και πολλούς αγώνες του κόσμου της Λάρνακας και τα οποία έχουν ως καταληκτική ημερομηνία το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την απουσία της Αρχής Λιμένων από τη σημερινή Συνεδρία παρά το γεγονός ότι προσκλήθηκε. Γεγονός απαράδεκτο», τονίζουν.

Από την πλευρά της η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου είπε ότι προκύπτουν και κάποια άλλα θέματα αναφορικά με την έκδοση κάποιων αδειών οικοδομής, καθώς και διάφορα άλλα διαδικαστικά ζητήματα.

«Δεν μπορούμε και δεν θα δεχθούμε καμία άλλη παράταση ή καθυστέρηση, ειδικά λόγω της συγκεκριμένης διαφωνίας που αφορά την ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας μας και είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι με τον κατάλληλο συντονισμό και συνεννόηση κάθε διαφωνία μπορεί να γεφυρωθεί. Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι η όλη διαδικασία απομάκρυνσης διασυνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη του λιμανιού-μαρίνας και γι’ αυτό το λόγο δεν μπορεί να δοθεί άλλη καθυστέρηση. Οπότε όλες οι εκρεμμότητες πρέπει να ξεκαθαριστούν και μέσα από τη συντονιστική αρμοδιότητα του Υπουργείου να οριστικοποιηθούν τα χρονοδιαγράμματα, χωρίς διαφωνίες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τη Δευτέρα έχει οριστεί σύσκεψη και συνεδρία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων μέσω του Υπουργείου για να μπορέσει να εξευρεθεί λύση για το όλο ζήτημα κι η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα επαναλάβει τη συνεδρία της στις 7 Ιουλίου.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »