Ο Covid-19 ανέβαλε τις υπογραφές για Λάρνακα


Πηγή: philenews.com
Στις πολλές μέχρι τώρα αιτίες αναβολών στη διαδικασία ανάθεσης της ανάπτυξης και διαχείρισης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας και του περιβάλλοντα χώρου από ιδιώτες επενδυτές, ήρθαν να προστεθούν και τα μέτρα προστασίας από την Covid-19. 

Συγκεκριμένα, η τελετή και διαδικασία υπογραφών των συμβολαίων ήταν καθορισμένη για σήμερα, όμως αναβλήθηκε για μία εβδομάδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών περιλαμβανομένου και του υπουργού Γιάννη Καρούσου, ήταν επαφή λειτουργού που διαπιστώθηκε θετικός στον Covid-19. Επιπλέον, καθώς ο υπουργός τέθηκε σε περιορισμό, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η παρουσίαση της συμφωνίας παραχώρησης του λιμανιού από την Αρχή Λιμένων στο υπουργείο Μεταφορών, στο Υπουργικό Συμβούλιο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», η νέα διευθέτηση που έγινε, προβλέπει ότι ο Γιάννης Καρούσος, του οποίου η καραντίνα λήγει αύριο –με αρνητικά τα τεστ κορωνοϊού– θα παρουσιάσει τη συμφωνία παραχώρησης και θα ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο στην αμέσως επόμενη του συνεδρία, πιθανόν τη Δευτέρα. Έτσι καθορίστηκε νέα ημερομηνία για τη διαδικασία υπογραφών της συμφωνίας μεταξύ Υπουργείου και ιδιωτών επενδυτών, η ερχόμενη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Όλα τα προηγούμενα προβλήματα που προκάλεσαν καθυστερήσεις έχουν ξεπεραστεί και η συμφωνία παράδοσης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας στην Kition Ocean Holding φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί, αφού οι παρατηρήσεις του υπουργείου Οικονομικών έχουν ενσωματωθεί στη συμφωνία, τα θέματα απαλλοτριώσεων έχουν ήδη διευκρινιστεί και η κοινοπραξία έχει καταθέσει δύο πρόσθετα έγγραφα που της ζητήθηκαν.

Θα ακολουθήσει ένα μεταβατικό στάδιο 12 μηνών, όπου σταδιακά και σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων, η κοινοπραξία θα ξεκινήσει να αναλαμβάνει ευθύνες διαχείρισης σε λιμάνι και μαρίνα. Την ίδια ώρα, η κοινοπραξία Kition Ocean Holding, ξεκίνησε τη στελέχωσή της για τους σκοπούς του έργου που αναλαμβάνει με διορισμό προσώπων σε θέσεις κλειδιά. Όπως ανέφερε στον «Φ» εκπρόσωπός της, σε αυτό το στάδιο προσλήφθηκαν μόνο ελάχιστα στελέχη που απαιτούνται, ενώ εντός Δεκεμβρίου, θα ανοίξουν αρκετές θέσεις εργασίας για το λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, με σκοπό οι θέσεις να πληρωθούν εντός του ερχόμενου Μαρτίο



Κύριες Ειδήσεις





Translate »