Breaking News

Ο δήμος Λάρνακας αναζητά επενδυτές για πολυώροφα parking


Ατύχησε στην πρώτη του προσπάθεια ο δήμος Λάρνακας για εξεύρεση προσφοροδότη για δημιουργία πολυώροφου χώρου στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, για κάλυψη των αναγκών στον κεντρικό πύρινα και για να δώσει ανάσα στην κυκλοφοριακή συμφόρηση των Φοινικούδων.

Όπως δήλωσε στη StockWach ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Βύρας, η πρώτη προκήρυξη προσφορών τον περασμένο Μάρτιο, πριν την εξάπλωση του κορωνοϊού, έπεσε στο κενό καθώς κανένας επιχειρηματίας δεν υπέβαλε προσφορά.

Ο κ. Βύρας διευκρίνισε ότι «ο δήμος προκήρυξε νέα προσφορά, διαφοροποιώντας κάπως τους όρους εντολής ευελπιστώντας ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει ενδιαφέρον από επενδυτή για σύναψη σύμβασης παραχώρησης του δημοτικού τεμαχίου με αριθμό 550 στην οδό Ζήνωνος Κιτιέως για κατασκευή και λειτουργία πολυώροφου χώρου στάθμευσης.  Ο διαγωνισμός λήγει στις 29 Ιανουαρίου 2021».

Σημειώνεται ότι ο πρώτος διαγωνισμός αφορούσε τη δημιουργία πολυώροφου χώρου με τεχνολογία τύπου ασανσέρ, η νέα εντούτοις προσφορά αφορά ισόπεδους ορόφους.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο δήμος θα δώσει άλλη μια ευκαιρία στη δημιουργία και του δεύτερου πολυώροφου χώρου στάθμευσης στην οδό Ερμού, η οποία είχε ναυαγήσει εν μέρει καθώς ο ένας από τους δύο χώρους στάθμευσης κατασκευάστηκε από την εταιρεία, ενώ για το δεύτερο κομμάτι προέκυψε διαφωνία.

Δέκα χρόνια μετά λόγω της αυξανόμενης ανάγκης για χώρους στάθμευσης ως αποτέλεσμα της αναζωογόνησης του κέντρου της πόλης με διάφορα αναπτυξιακά έργα, ο δήμος είναι έτοιμος να κλείσει την παλιά υπόθεση και να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για ακόμη ένα επιπλέον πολυώροφο χώρο στάθμευσης.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »