Ν. Λευκαρίτης: Τραγικά φέτος τα αποτελέσματα της Petrolina – Θα επανεκκινήσουμε μετά την πανδημία


Τα οικονομικά αποτελέσματα της Petrolina Holdings τη φετινή χρονιά θα είναι τραγικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού εκτιμά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ντίνος Λευκαρίτης. Μιλώντας στο InBusinessNews ο κ. Λευκαρίτης τόνισε πως μόνο το μήνα Μάρτιο μειώθηκε η κατανάλωση κατά 50%, ενώ με βάση την κατάσταση για το μήνα Απρίλιο η κατάσταση θα είναι τραγική.

Θα επανεκκινήσουμε μετά την πανδημία
Ο κ. Λευκαρίτης πρόσθεσε ωστόσο πως η Petrolina λόγω της φύσης των εργασιών της θα είναι από τις εταιρείες που δεν θα δυσκολευτεί να επανεκκινήσει μετά τη λήξη της πανδημίας.
«Αρκετές εταιρείες και κυρίως μικρές εταιρείες δυστυχώς θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο καθώς δεν είναι σε θέση να αντέξουν τους κραδασμούς της κρίσης», υπογράμμισε.
Χειρισμός προσωπικού
Ο CEO της Petrolina Holdings μιλώντας για το πώς αντιμετώπισαν το προσωπικό τους σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν εντάχθηκε κανένας υπάλληλος στα σχέδια στήριξης της κυβέρνησης και πως για το μήνα Μάρτιο καταβλήθηκε σε όλους κανονικά ο μισθός τους.
«Εργαζόμαστε με προσωπικό ασφαλείας για τις βασικές εργασίες, ενώ μεγάλος αριθμός προσωπικού εργάζεται από το σπίτι. Σε ό,τι αφορά στα πρατήρια που ανήκουν στην εταιρεία, εργάζονται μόνο 2 άτομα, ενώ τα καταστήματα μας είναι κλειστά. Παράλληλα έχουμε ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την ασφάλεια και την προστασία του προσωπικού και των πελατών μας», είπε προσθέτοντας πως στην παρούσα φάση η εταιρεία του δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις.
Μέτρα στήριξης κυβέρνησης
Κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ο κ. Λευκαρίτης τα χαρακτήρισε ως αρκετά ικανοποιητικά, εκφράζοντας ωστόσο την άποψη ότι θα απαιτηθούν και άλλα μέτρα.
Απαντώντας σε ερώτημα μας κατά πόσον αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει τη μερισματική πολιτική της Petrolina άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.
Αφού υπάρχουν ανεύθυνοι…
Τέλος, ένιωσε και την ανάγκη να σχολιάσει και το διάταγμα της κυβέρνησης για τις μετακινήσεις πολιτών.
«Tα μέτρα του περιορισμού αναγκάστηκε να τα πάρει λόγω της ανευθυνότητας ορισμένων, αφού κάποιοι δεν ακολούθησαν τις λογικές εισηγήσεις και συμβουλές από ειδικούς», κατέληξε.
Πηγή: inbusiness.com


Κύριες Ειδήσεις





Translate »