Breaking News

Νέο πρατήριο καυσίμων ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ στην Αραδίππου


Νέο πρατήριο καυσίμων ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ θα ανεγερθεί στο Δήμο Αραδίππου, το οποίο θα εξυπηρετεί τον οδικό άξονα Μακαρίου ΙΙΙ.
Σύμφωνα με την Μελέτη Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) που ετοιμάστηκε από ομάδα εμπειρογνωμόνων με τον συντονισμό της ENVI SERVICES LTD το πρατήριο θα εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Αραδίππου σε καύσιμα οχημάτων και πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και περιποίησης των οχημάτων τους αφού θα διαθέτει και πλυντήριο αυτοκινήτων.
Στη ΜΕΕΠ αφού γίνεται περιγραφή του έργου, των περιβαλλοντικών-κοινωνικών δεδομένων της περιοχής και αξιολόγηση των επιπτώσεων του έργου πάνω στο περιβάλλον και τον κοινωνικό ιστό περιλαμβάνεται πρόταση διάφορων μέτρων τεχνικών και διαχειριστικών ώστε οι επιπτώσεις όσο αποδεκτές και ελεγχόμενες είναι να μείνουν μέσα σε πλήρη ελεγχόμενα πλαίσια, τόσο από νομικής, όσο και από διαχειριστικής πλευράς.
Οι παράμετροι του περιβάλλοντος και του κοινωνικού που εξετάστηκαν αφορούν το θόρυβο, τις οσμές, ατμοσφαιρική ρύπανση, κυκλοφορία της περιοχής, αισθητική επιβάρυνση, υγρά και στερεά απόβλητα και γενικά πιθανή όχληση στους περιοίκους.
Το συμπέρασμα από την αξιολόγηση των επιπτώσεων καταδεικνύει ότι:
  • δεν υπάρχουν επιπτώσεις μη αντιστρεπτού χαρακτήρα και έκτασης τόσο στο περιβάλλον, όσο και στον κοινωνικό ιστό
  • οι τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή του έργου είναι σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς και Κυπριακές πρακτικές και νομοθετικές υποχρεώσεις και διασφαλίζουν άρτια λειτουργική κατάσταση των εγκαταστάσεων
  • οι περίοικοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από πιθανά προβλήματα στην υγεία τους ή από πιθανή υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους
  • η λειτουργία του εν λόγω πρατηρίου δεν θα προκαλέσει κυκλοφοριακά ή άλλα προβλήματα στην περιοχή
  • ο οδικός άξονας της Λεωφ. Μακαρίου ΙΙΙ που είναι ενταγμένος σε Πολεοδομική Ζώνη Εβ5-Περιφερειακού Εμπορικού Κέντρου σύμφωνα με το Τοπικό Σχέδιο Λάρνακας μπορεί να δεχθεί από κάθε άποψη το Έργο
  • οι διαχειριστές του πρατηρίου μπορούν να διασφαλίσουν την πλήρη βιωσιμότητα του έργου και παράλληλα τη διαχειριστική και λειτουργική του ένταξη στην τοπική κοινωνία.

pratirio Aradippou

Το πρατήριο  πετρελαιοειδών καυσίμων που θα ανεγερθεί στη Λεωφ. Μακαρίου Αρ. 90 στο Δήμο Αραδίππου θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, αλλά και επισκέπτες/ περαστικούς με την πώληση υγρών πετρελαιοειδών καυσίμων, και συγκεκριμένα, με βενζίνη 98, βενζίνη αμόλυβδη 95, καθαρό πετρέλαιο KERO, ακάθαρτο πετρέλαιο ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ χρήσης, ακάθαρτο πετρέλαιο κίνησης με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο (LS) και πετρέλαιο θέρμανσης για κεντρικές θερμάνσεις.
Σημειώνεται ότι στο πίσω μέρος του πρατηρίου (στο δυτικό μέρος) που αποτελεί και όριο με κατοικημένη περιοχή θα διαμορφωθεί λωρίδα πρασίνου πλάτους 8 μέτρων, όπως επίσης και λωρίδα 1 μέτρου στα πλαϊνά (στο βόρειο μέρος). Το πράσινο θα αποτελείται από δέντρα που συντείνουν στη μείωση της ηχορύπανσης και της οπτικής επαφής.
Ο συγκεκριμένος δρόμος στον οποίο προορίζεται η ανέγερση και λειτουργία του πρατηρίου παρουσιάζει πολυσύχναστη κυκλοφορία και σύμφωνα με την μελέτη βιωσιμότητας αναμένεται η εξυπηρέτηση περί των 60.000 οχημάτων ετησίως.

pratirio Aradippou

Το πρατήριο θα προσφέρει και υπηρεσίες πλύσης των επιβατικών οχημάτων, όχι όμως με μηχανικό ηλεκτρικό πλυντήριο, αλλά με το χέρι, όπως επίσης και δυνατότητα αλλαγής λαδιού της μηχανής, έλεγχο του νερού και λαδιού φρένων κλπ. Επίσης, θα μπορούν να σταθμεύουν οχήματα για έλεγχο της πίεσης και συμπλήρωσης της πίεσης των ελαστικών τους. Εντός του πρατηρίου θα πωλούνται λιπαντικά, αξεσουάρ και καθαριστικά οχημάτων, απλά ανταλλακτικά και άλλα συναφή προς το αυτοκίνητο προϊόντα.
Το πρατήριο, όπως εξάλλου όλα τα παρόμοια πρατήρια στις αστικές περιοχές στην Κύπρο, θα εξυπηρετεί το κοινό επί 24ώρου βάσεως με τη χρήση χρηματοδέκτη.
Η εγκατάσταση του πρατηρίου, αναφέρεται στην ΜΕΕΠ, δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον και την γύρω περιοχή με άλλες δραστηριότητες διότι αποκλειστικά κύριος σκοπός του είναι ο εφοδιασμός των τροχοφόρων οχημάτων με καύσιμα.


Κύριες Ειδήσεις





Translate »