Breaking News

Νέα όψη αποκτά το Κίτι- Συνεχίζεται η ανάπτυξη


Με μεγάλη χαρά παρατηρούμε την συνεχή ανάπτυξη που γίνεται στο Κίτι με ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να ανοίγουν τις πόρτες τους σε κατοίκους και επισκέπτες.

Τα τελευταία χρόνια, τόσο η αγορά όσο και τα έργα βελτίωσης ζωής στο χωριό μεγάλωσαν, πήραν σάρκα και οστά και κάνουν πλέον περήφανους τους κάτοικους της περιοχής.

Η αρχή έγινε με την λεωφόρο Μακάριου στο Κίτι παρέχοντας όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες που χρειάζονται οι κάτοικοι όπως τηλεπικοινωνίες, κουρείο, επιδιορθώσεις συσκευών, καύσιμα και άλλα πολλά. Επίσης, πολλά είναι και τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης που υπάρχουν στην λεωφόρο ενισχύοντας την αγορά της περιοχής να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Αρκετά είναι και τα εστιατόρια και οι καφετέριες που άνοιξαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή τα οποία σφύζουν από πελάτες όχι μόνο της γύρω περιοχής αλλά και επισκέπτες από άλλες πόλεις.

Οι εξωτερικοί χώροι για παιχνίδι στο χωριό αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για την Λάρνακα και τις γύρω περιοχές με κυριότερη και ομορφότερη την πλατεία της Παναγίας Αγγελόκτιστης. Ο χώρος μοιάζει με ένα μεγάλο κήπο περιλαμβάνοντας ένα μεγάλο σιντριβάνι, πολλά παιχνίδια για τα παιδιά και μεγάλο χώρο για δεξιώσεις με γρασίδι και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Μέσα στο χωριό υπάρχουν επίσης και γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ παρέχοντας στους δημότες του ευκαιρίες να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τα απογεύματα τους

park3

Πιο πρόσφατο έργο ανάπλασης του χωριού ήταν η κεντρική του πλατεία του Κιτίου η οποία απέκτησε επιτέλους ομοιόμορφο πλακόστρωτο, πινακίδες με οδηγίες και φυσικά καφετέριες γεμάτες κόσμο και ζωή. Ο δρόμος γύρω από την πλατεία έχει ομαλυνθεί προσφέροντας στους κατοίκους τη δυνατότητα να περπατήσουν στην πλατεία χωρίς κινδύνους.

Αναμένεται επίσης εντός του επόμενου διαστήματος και η ανέγερση του νέου Δημοτικού Νηπιαγωγείου στο χωριό διευκολύνοντας αρκετά τους κάτοικους τόσο του Κιτίου όσο και της γύρω περιοχής. Σύντομα θα γίνει και η ολοκλήρωση του νέου Lidl το οποίο θα βρίσκεται στην αρχή της Λεωφόρου Μακαρίου ενισχύοντας περαιτέρω το χωριό αναπτυξιακά δημιουργώντας ένα επιχειρησιακό ‘κόμβο’ για το Κίτι και τις γύρω περιοχές που δεν χαίρουν ιδιαίτερης ανάπτυξης.

14433088_694885687332486_5371529639076947907_n

Τέλος, ευχάριστα αισθητή έγινε από αυτό το καλοκαίρι η παρουσία της νέας παραλίας στο Κίτι Σοφτάδες και του Kahuna Kite Surfing House το οποίο προσέλκυσε λάτρεις του kite και όχι μόνο λόγω της ιδανικής του τοποθεσίας για το άθλημα.

13767112_1129069753834873_6240886133561844618_o

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν γίνονται τέτοιου είδους αναπτυξιακές ενέργειες σε τοποθεσίες που το έχουν πραγματικά ανάγκη να ανασάνουν επιχειρηματικά. Ευελπιστούμε να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι Δήμοι και Κοινότητες της Λάρνακας για παρόμοιες ενέργειες, ειδικά όσον αφορά δημοτικά πάρκα και χώρους ψυχαγωγίας.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »